539
Στα Public θα βρείτε όλα τα απαραίτητα βιβλία για την εκμάθηση ξένων γλωσσών | Shutterstock

Ποια ξένη γλώσσα θα μάθεις για να είσαι μέσα στα πράγματα

Avatar Advertorial 30 Αυγούστου 2018, 13:48
Στα Public θα βρείτε όλα τα απαραίτητα βιβλία για την εκμάθηση ξένων γλωσσών
|Shutterstock

Ποια ξένη γλώσσα θα μάθεις για να είσαι μέσα στα πράγματα

Avatar Advertorial 30 Αυγούστου 2018, 13:48

Είστε έτοιμοι για το μάθημα; Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει, τα Public, όμως, έχουν κάνει προ πολλού την καλύτερη δυνατή οργάνωση και σε αυτόν τον τομέα. Στα καταστήματα της αλυσίδας θα βρείτε όλα τα βιβλία που χρειάζονται ενήλικες και παιδιά, για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας την οποία έχετε επιλέξει, φροντιστηριακά βιβλία για όλες τις βαθμίδες, σχολικά βοηθήματα και φυσικά τα ανάλογα λεξικά.

Τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά είναι οι βασικές γλώσσες της Ευρώπης, όμως, επειδή οι ορίζοντές μας έχουν διευρυνθεί πολύ πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα, εκτός από αυτές θα βρείτε λεξικά και βιβλία σχετικά με την εκμάθηση άλλων γλωσσών όπως τα Κινεζικά, τα Ιαπωνικά και τα Ρωσικά ακόμη και Σουαχίλι, και φυσικά Ελληνικά.

Στα καταστήματα Public, το εκπαιδευμένο προσωπικό θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα, όμως, αξίζει πραγματικά ένα ψάξιμο στη εξαιρετικά καλά οργανωμένη ιστοσελίδα Public.gr στην κατηγορία βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών. Τα Αγγλικά εξακολουθούν να είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα. Θέλετε μια απόδειξη; Στην κατηγορία «ξενόγλωσσα βιβλία αγγλικών» του Public.gr υπάρχουν 16.495 διαθέσιμοι τίτλοι, στους οποίους περιλαμβάνονται από βιβλιαράκια pre-junior μέχρι proficiency και βεβαίως τα απαραίτητα βοηθήματα προετοιμασίας για τα τεστ IELTS, TOEFL, TOEIG και GMAT.

Κινέζικα, Γαλλικά, Ρωσικά… Στα Public θα βρείτε λεξικά και βιβλία σχετικά με την εκμάθηση δεκάδων γλωσσών

Γιατί όμως ξένες γλώσσες; «Wer fremde Sprachen nicht kennt, weiß nichts von seiner eigenen», παρατηρεί ο γερμανός ποιητής Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε στο έργο του με αποφθέγματα και αφορισμούς «Maximen und Reflexionen», που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Στιγμή.  Πράγμα που σημαίνει ότι «όποιος δεν ξέρει ξένες γλώσσες, δεν ξέρει τίποτα για την δική του».

Ο αφορισμός διατυπώθηκε το 1833, και όμως από τότε μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει χάσει την επικαιρότητά του αλλά αντίθετα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, αφού στην εποχή μας η εκμάθηση ξένων γλωσσών αποτελεί αναγκαιότητα.  Η γλωσσομάθεια είναι η γέφυρα που μας συνδέει με άλλους πολιτισμούς και μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, διευρύνοντας τις δεξιότητές μας, τους πνευματικούς ορίζοντες και την κριτική σκέψη.

Πέρα από την προσωπική ευχαρίστηση, για παράδειγμα για την ανάγνωση ξένων βιβλίων, για ταξίδια και για επικοινωνία, η γνώση ξένων γλωσσών κατ’ αρχάς είναι απαραίτητη σε κάθε φοιτητή. Χωρίς την επάρκεια πρώτα απ’ όλα των Αγγλικών, καμιά έρευνα, εξειδίκευση, μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή συμμετοχή σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών δεν είναι εφικτή.

Σε επαγγελματικό επίπεδο, εξάλλου, η επάρκεια σε μόνο μια ξένη γλώσσα δεν είναι πλέον αρκετή. Στην παγκοσμιοποιημένη και πολυπολιτισμική κοινωνία που ζούμε τώρα πια, χρειάζονται καλές γνώσεις τουλάχιστον δύο ξένων γλωσσών, όχι μόνο για να βρει κάποιος δουλειά σε άλλη χώρα αλλά για την εξέλιξη της καριέρας του στην ίδια του τη χώρα. Και όσο πιο νωρίς αρχίζει κανείς να μαθαίνει τόσο πιο εύκολο γίνεται. Γιατί;

Η έρευνα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου έδειξε ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μαθαίνουν πολύ εύκολα όταν η γνώση προσφέρεται από πολύ νωρίς σαν παιχνίδι. Μεταφορικά θα λέγαμε ότι ανοίγουν «παράθυρα γνώσης» στον εγκέφαλο, που και αργότερα θα τους επιτρέψουν να εμπλουτίζουν πολύ πιο εύκολα τις γνώσεις τους στα διάφορα πεδία γνώσης στα οποία έχουν εκτεθεί από πολύ νωρίς. Οι ξένες γλώσσες είναι ένα από τα πεδία αυτά και ένα από τα πιο σημαντικά της εποχής μας, αν όχι το πιο σημαντικό.