216
Μείνε όρθιος και στο ύψος σου, σαν πιγκουίνος... |

«Περπατάτε σαν… πιγκουίνοι» προτείνουν γερμανοί γιατροί

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2017, 12:46
Μείνε όρθιος και στο ύψος σου, σαν πιγκουίνος... |

«Περπατάτε σαν… πιγκουίνοι» προτείνουν γερμανοί γιατροί

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2017, 12:46

Ας ξεκινήσουμε από εκείνα που γνωρίζουμε…

Ο υδράργυρος στο Βερολίνο έχει βυθιστεί σε κάποιους βαθμούς υπό του μηδενός – όπως, βέβαια, και σε άλλες γερμανικές πόλεις. Και κάπου εδώ, έρχονται οι επίσημες συμβουλές.

Σε μια οδηγία που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Γερμανικής Εταιρείας Ορθοπεδικών και Χειρουργικής Τραύματος -και μετέδωσε το Reuters– επισημαίνεται ότι το να περπατάει κάποιος μιμούμενος τους πιγκουΐνους προϋποθέτει το να γέρνει τον κορμό του σώματός του προς τα εμπρός ώστε το κέντρο βάρους να πέφτει στο μπροστινό πόδι.

Σε ένα σκίτσο που συνοδεύει τις συστάσεις των γιατρών εξηγείται ότι όταν οι άνθρωποι περπατούν κανονικά, το βάρος του σώματος μοιράζεται σχεδόν ισότιμα και στα δύο πόδια, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αυξάνεται ο κίνδυνος να χάσει κάποιος την ισορροπία του και να πέσει σε ολισθηρές επιφάνειες. Με τις γνωστές, οδυνηρές συνέπειες.

peng

Πάντως, σωστή είναι αυτή η συμβουλή, αλλά δεν αποτελεί… ισορροπημένη πανάκεια. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε!

Οι δημοτικές αρχές στο Βερολίνο είχαν δεχθεί σφοδρή κριτική καθώς δεν είχαν ρίξει αλάτι στα πεζοδρόμια της πρωτεύουσας τον Ιανουάριο του 2014 παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για επικείμενο κύμα ψύχους. Ως αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έλαβαν περισσότερες από 750 κλήσεις για βοήθεια και οι μονάδες εντατικής θεραπείας γέμισαν ασφυκτικά από ασθενείς με κατάγματα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News