316
|

Πεντάστερα σε ασφάλεια τα Volvo XC40, Ford Focus και Nissan Leaf

Protagon Team 21 Ιουλίου 2018, 08:40

Πεντάστερα σε ασφάλεια τα Volvo XC40, Ford Focus και Nissan Leaf

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2018, 08:40

Tρία μοντέλα, το μικρό SUV της Volvo, το XC40 , το νέο Ford Focus και το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Leaf κατάφεραν να αποσπάσουν από τον Aνεξάρτητο Oργανισμό EuroNCAP την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης.

Και τα τρία μοντέλα διακρίθηκαν τόσο στις ασφάλεια που προσφέρουν στους επιβάτες τους – κατά την διάρκεια των ακόμη πιο απαιτητικών δοκιμών σύγκρουσης που πραγματοποιεί ο EuroNCAP – όσο και στα νέα συστήματα υποβοήθησης, που πλέον κατακλύζουν τα νέα μοντέλα και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ελαχιστοποιήση των συνεπειών μετά από μια σύγκρουση.

LOWRES_NL_48
Tο αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Leaf

Για παράδειγμα, το Focus διαθέτει προηγμένα που μετριάζουν τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης, όπως το Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection. Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να εντοπίζει άτομα πάνω ή δίπλα στο δρόμο, ή που ενδεχομένως διασχίζουν το δρόμο στην πορεία του αυτοκινήτου. Όταν αυτά τα συστήματα διαπιστώσουν αδράνεια από τον οδηγό, τότε, το αυτοκίνητο φρενάρει αυτοματοποιημένα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

FOCUS1
Tο νέο Ford Focus

Eπίσης, το XC40 κατάφερε να λάβει ιδιαίτερα υψηλή βαθμολόγια, 97 βαθμών στη δοκιμή για την προστασία των ενήλικων επιβατών, ενώ είναι από τα λίγα SUV που προσφέρουν τον μεγαλύτερο εξοπλισμό ασφαλείας, στον στάνταρ εξοπλισμό.

Volvo XC40 receives five star rating in Euro NCAP assessment
To Volvo XC40

Πριν από λίγο διάστημα και το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Nissan κατάφερε να βαθμολογηθεί με πέντε αστέρια στην ασφάλεια, από τον Euro NCAP, χάρη στην πληθώρα νέων συστημάτων που φέρει ενώ καθοριστικό ρόλο στην κορυφαία βαθμολογία που έλαβε από τον Ανεξάρτητο Οργανισμό Αξιολόγησης Καινούργιων Αυτοκινήτων μέσω των κρας τεστ έπαιξε και το σύστημα ανίχνευσης ποδηλάτων, που διαθέτει στον εξοπλισμό του το ιαπωνικό αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, ο ανεξάρτητος οργανισμός αξιολόγησης της ασφάλειας των καινούργιων αυτοκινήτων, ο EuroNCAP ανέβασε και άλλο τον πήχη αξιολόγησης της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας – σε συνάρτηση με τα συστήματα υποβοήθησης– που προσφέρουν τα νέα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News