538
Το έξυπνο σουτιέν αντέχει μέχρι και δέκα προπονήσεις πριν χρειαστεί επαναφόρτιση και είναι αδιάβροχο, για να μην έχετε καμία δικαιολογία ώστε να μην γυμναστείτε όσο αντέχετε. Ο ιδρώτας δεν το ενοχλεί. | Οmsignal

Oταν τα σουτιέν έγιναν έξυπνα…

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 14 Ιανουαρίου 2016, 14:33
Το έξυπνο σουτιέν αντέχει μέχρι και δέκα προπονήσεις πριν χρειαστεί επαναφόρτιση και είναι αδιάβροχο, για να μην έχετε καμία δικαιολογία ώστε να μην γυμναστείτε όσο αντέχετε. Ο ιδρώτας δεν το ενοχλεί.
|Οmsignal

Oταν τα σουτιέν έγιναν έξυπνα…

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 14 Ιανουαρίου 2016, 14:33

Ξεχάστε τα έξυπνα βραχιολάκια για την γυμναστική σας. Μια νέα τεχνολογία επιτρέπει να παρακολουθείτε την δραστηριότητα σας όσο γυμνάζεστε μέσω του αθλητικού σας σουτιέν σύμφωνα με την Τσεγιέν Μακντόναλντ στην Dailymail.

Το OMbra δημιουργήθηκε από την εταιρεία OMsignal, με έδρα το Μόντρεαλ και με γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, και καταγράφει τα βιομετρικά στοιχεία του χρήστη και τα στέλνει σε μια συσκευή iOS μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής. Το έξυπνο σουτιέν αντέχει μέχρι και δέκα προπονήσεις πριν χρειαστεί επαναφόρτιση και είναι αδιάβροχο, για να μην έχετε καμία δικαιολογία ώστε να μην γυμναστείτε όσο αντέχετε. Ο ιδρώτας δεν το ενοχλεί. Το OMbra είναι εξοπλισμένο με εύκαμπτούς αισθητήρες που μπορούν να καταλάβουν πότε εξασκείτε ο χρήστης και πότε κάνει διάλειμμα. Με την παρακολούθηση της δραστηριότητας ενός ατόμου από τον πυρήνα του σώματος του, όπως εξηγεί η σελίδα της εταιρείας, το OMbra μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη να καταλάβει τι προσπαθεί να του πει το σώμα του.

Το έξυπνο σουτιέν αντέχει μέχρι και δέκα προπονήσεις πριν χρειαστεί επαναφόρτιση και είναι αδιάβροχο, για να μην έχετε καμία δικαιολογία ώστε να μην γυμναστείτε όσο αντέχετε.

Μετράει και καταγράφει πληροφορίες για να δείξει την πρόοδο που έχει γίνει με την πάροδο του χρόνου. Επίσης παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό αλλά και τον ρυθμό της αναπνοής, ώστε να μπορεί ο χρήστης να φτάσει στα όρια του με ασφάλεια. To OMbra σχεδιάστηκε έχοντας υπόψιν το γυναικείο σώμα, έτσι το αθλητικό σουτιέν είναι φτιαγμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσαρμόζεται σε ένα σώμα που αλλάζει μέρα με την μέρα. Το έξυπνο σουτιέν έχει ρυθμιζόμενα λουριά στους ώμους και στην πλάτη, ώστε να ταιριάζει με τα διαφορετικά σχήματα του γυναικείου σώματος αλλά και για να του δώσει την απαραίτητη ευελιξία που χρειάζεται για να «αγκαλιάσει» το γυναικείο σώμα.

To OMbra σχεδιάστηκε έχοντας υπόψιν το γυναικείο σώμα, έτσι το αθλητικό σουτιέν είναι φτιαγμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσαρμόζεται σε ένα σώμα που αλλάζει μέρα με την μέρα.
To OMbra σχεδιάστηκε έχοντας υπόψιν το γυναικείο σώμα, έτσι το αθλητικό σουτιέν είναι φτιαγμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσαρμόζεται σε ένα σώμα που αλλάζει μέρα με την μέρα.

«Πραγματικά σε αφήνει να αλλάξεις το επίπεδο στήριξης ανάλογα με το επίπεδο έντασης της άσκησης ή ανάλογα με το είδος του σωματότυπου σου. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το γυναικείο σώμα αλλάζει αρκετά κατά την διάρκεια του μήνα», τονίζει η Ελίνα Νούρκα,  διευθύντρια στο τμήμα Smart Textile Innovation της OMsignal σε βίντεο παρουσίασης του OMbra. Και προσθέτει ότι: «Γνωρίζουμε ότι είναι κρίσιμο για ένα προϊόν που προορίζεται για γυναίκες, η τεχνολογία του θα πρέπει να ενσωματωθεί με έναν εξαιρετικά ομοιόμορφο τρόπο. Το OMbra είναι λεπτό και εύκαμπτο».

Η OMsignal παρουσίασε το σχέδιό της στην ετήσια έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων (CES) και σύμφωνα με το The Des Moines Register μπορεί κάποια να το αποκτήσει με προπαραγγελία και κοστίζει περίπου 140 ευρώ. Το OMbra δεν είναι το πρώτο έξυπνο ρούχο της εταιρείας. Ένα παράδειγμα είναι το OM Smart Shirt, ένα ρούχο που επίσης χρησιμοποιεί έξυπνα υφάσματα για να παρακολουθεί την δραστηριότητα της άσκησης του χρήστη.

Το OM Smart Shirt και το OMbra λειτουργούν μαζί με το OM smart box, το οποίο συνδέεται στο φανελάκι ή στο σουτιέν και μεταδίδει τις πληροφορίες που καταγράφει στην αντίστοιχή εφαρμογή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News