255
Η ίδεα της Ford για να αποφεύγετε την κίνηση | Protagon

H Ford βρήκε τρόπο για να αποφεύγουμε την κίνηση

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 4 Ιανουαρίου 2016, 14:29
Η ίδεα της Ford για να αποφεύγετε την κίνηση
|Protagon

H Ford βρήκε τρόπο για να αποφεύγουμε την κίνηση

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 4 Ιανουαρίου 2016, 14:29

Πώς θα σας φαινόταν, όταν κολλάτε στην κίνηση, να παρκάρατε το αυτοκίνητό σας στην άκρη, να βγάζατε την μία ρόδα του και να συνεχίζατε την διαδρομή σας;

Σύμφωνα με τον Νικ Τζέινες στο mashable η Ford διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που μετατρέπει μία από τις ρόδες του αυτοκινήτου (που στα σχέδια θυμίζει το μοντέλο Focus της εταιρείας) σε unicycle. Δηλαδή σε ένα μονότροχο όχημα. Σαν αυτά που καβαλάνε οι κλόουν αλλά πιο σοβαρό σχεδιαστικά.

Θεωρητικά, ο οδηγός που θα θέλει να το χρησιμοποιήσει, θα παρκάρει στην άκρη το όχημά του, ενώ ένας αυτόματος υδραυλικός γρύλος θα σηκώνει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Θα επιτρέπει έτσι στον οδηγό να αφαιρέσει τον τροχό, ο οποίος θα συνδέεται σε ένα μαραφέτι αποτελούμενο από κάθισμα, ηλεκτρικό μοτέρ και πετάλια.

Προτού βέβαια αρχίσετε να ενθουσιάζεστε με την ιδέα ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα αυτοκίνητο που έχει την δυνατότητα η μία του ρόδα να γίνεται μονότροχο, θυμηθείτε: Επειδή η Ford έχει τα δικαιώματα της τεχνολογίας που χρειάζεται για να δημιουργήσει κάποιος ένα τέτοιο όχημα, δεν σημαίνει ότι πρόκειται να το κάνει και πραγματικότητα. Η Ford απλά μπαίνει νωρίς στο παιχνίδι, και αν τελικά η ιδέα αποδειχτεί βιώσιμη, θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στην εφαρμογή της.

Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Έτσι κι αλλιώς, τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα είναι εφοδιασμένα με ηλεκτρικούς κινητήρες στους τροχούς. Όμως μια τέτοια κατασκευή θα εκθέτει τον αναβάτη στα στοιχεία της φύσης (βροχή, κρύο κ.α.) αλλά και στην βρωμιά που θα μαζέψει κατά την διάρκεια της διαδρομής. Θυμίζει κάτι που θα έκανε το αυτοκίνητο του Μπάτμαν αλλά είναι τόσο μη πρακτικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News