250
Ο άλλοτε παραμελημένος σιδηρόδρομος του Μανχάταν απέκτησε νέα ζωή, χάρη στα αγριολούλουδα που ενστικτωδώς φύτρωσαν στις άκρες του | Shutterstock

Οι κρεμαστοί κήποι του Μανχάταν βγάζουν τους Αμερικανούς από τα αυτοκίνητά τους

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 12:37
Ο άλλοτε παραμελημένος σιδηρόδρομος του Μανχάταν απέκτησε νέα ζωή, χάρη στα αγριολούλουδα που ενστικτωδώς φύτρωσαν στις άκρες του
|Shutterstock

Οι κρεμαστοί κήποι του Μανχάταν βγάζουν τους Αμερικανούς από τα αυτοκίνητά τους

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 12:37

Το Μανχάταν δεν έχει μόνο τη λαμπερή πλευρά που έχουμε δει και ξαναδεί μέσα από επεισόδια του «Sex and The City». Εχει για παράδειγμα, και κάποιους λιγότερο φωτογενείς και παραμελημένους αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι όμως αρχίζουν να παίρνουν ζωή μέσα από μία πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική ματιά.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, ακολουθώντας το παράδειγμα ενός αυτοκινητόδρομου 14 λωρίδων που διασχίζει την Ατλάντα, τώρα ήρθε και η σειρά ενός από καιρό αφημένου, υπερυψωμένου σιδηρόδρομου, να αποκτήσει νέα ζωή.

Ενώ λοιπόν υπήρχαν ήδη σχέδια κατεδάφισής του, σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα δύο κατοίκων, οι οποίοι είδαν ότι ένα πανέμορφο «χαλί» από αγριολούλουδα είχε φυτρώσει ανάμεσα στις ράγες, και όλα φώναζαν ότι αυτός ο χώρος δεν πρέπει να καταστραφεί, αλλά να μετενσαρκωθεί σε πάρκο!

Ανθισμένα λουλούδια ανάμεσα στις ράγες (The High Line/Facebook)

Το συγκεκριμένο σημείο λοιπόν, το High Line όπως αποκαλείται, αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή της Νέας Υόρκης, προτρέποντας τους Αμερικανούς να απαρνηθούν τα αυτοκίνητά τους και να διασχίσουν αυτό το όμορφο, καταπράσινο μονοπάτι.

Ο αρχιτέκτονας τοπίων Τζιμ Μπερνέτ αυτή την εποχή δουλεύει μαζί με την εταιρεία του για μία αντίστοιχη μεταμόρφωση ενός αυτοκινητόδρομου στο Ντάλας, ενώ σειρά έχουν το Κάνσας και το Κλίβελαντ.

Ηλιοβασίλεμα στο High Line (The High Line/Facebook)Οσο για τον ανθισμένο σιδηρόδρομο του Μανχάταν, το βόρειο κομμάτι του καταλήγει σε μία νέα γειτονιά γεμάτη με ουρανοξύστες. Ο ολάνθιστος αυτός κήπος, θυμίζει στους περαστικούς ότι το πράσινο πάντα θα νικά το γκρίζο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News