876
Οι συνιδρύτριες του Women on Top Γαλήνη Ηλιοπούλου (αριστερά) και Στέλλα Κάσδαγλη (στο μέσον) με τη Δανάη Θεοδωρακάκου |

Ο εθελοντισμός, οι γυναίκες και το Women on Top

Advertorial 31 Οκτωβρίου 2018, 17:08
Οι συνιδρύτριες του Women on Top Γαλήνη Ηλιοπούλου (αριστερά) και Στέλλα Κάσδαγλη (στο μέσον) με τη Δανάη Θεοδωρακάκου
|

Ο εθελοντισμός, οι γυναίκες και το Women on Top

Advertorial 31 Οκτωβρίου 2018, 17:08

Τι σε ενέπνευσε να δημιουργήσεις το Women On Top?

Το Women On Top δημιουργήθηκε το 2012, αρχικά από τη δική μου ανάγκη να βρω μία μέντορα, που να έχει μεγαλύτερη εμπειρία από μένα και να έχει αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετώπιζα τότε κι εγώ στη δουλειά, ώστε να μπορέσει να μοιραστεί μαζί μου την εμπειρία της, αυτά που θα ήθελε να της έχει πει κάποιος όταν βρισκόταν ακόμα στην αρχή. Στην πορεία, μαζί με την Πηνελόπη Θεοδωρακάκου και τη Γαλήνη Ηλιοπούλου, συνιδρύτριες του Women On Top, διαπιστώσαμε ότι οι προκλήσεις αυτές -η ανεργία, η εργασία σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, οι διακρίσεις στο χώρο της δουλειάς, η έλλειψη ισορροπίας ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική μας ζωή- δεν ήταν κάτι που συνέβαινε τυχαία μόνο σ’ εμάς. Ήταν μέρος ενός συστημικού προβλήματος, που αφορά όλες τις εργαζόμενες και μη γυναίκες διεθνώς. Έτσι το Women On Top, από δίκτυο mentoring ωρίμασε σε έναν ολοκληρωμένο οργανισμό για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία, που πλέον υποστηρίζεται από το HIGGS, μία θερμοκοιτίδα για την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ποιες είναι οι δράσεις του Women On Top;

 Οι βασικές μας δράσεις περιστρέφονται γύρω από 4 άξονες:

α. To mentoring, δηλαδή την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών από γυναίκες με μεγαλύτερη επαγγελματική εμπειρία προς γυναίκες με μικρότερη, με στόχο την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των δεύτερων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη δουλειά.

β. Την επαγγελματική επιμόρφωση, με σεμινάρια επάνω σε soft skills, ψηφιακές δεξιότητες και δεξιότητες απασχολησιμότητας, στα οποία παρέχουμε και τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, για όσες από τις συμμετέχουσες είναι και μητέρες.

γ. Την παραγωγή περιεχομένου (κειμένων και εκδηλώσεων), βασισμένου πάντα στην ανάγκη να αναδείξουμε τόσο το πρόβλημα της ανισότητας στην εργασία όσο και τις γυναίκες που θεωρούμε πρότυπα και μπορούν να ενδυναμώσουν και άλλες για να ανεβούν λίγο πιο εύκολα λίγο πιο ψηλά.

δ. Τις εταιρικές συνεργασίες που στόχο έχουν την επιμόρφωση και υποστήριξη των επιχειρήσεων ώστε να γίνουν πιο ισότιμοι εργοδότες.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε μια νέα κοπέλα που ξεκινάει τώρα την καριέρα της;

Να αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεών της και να μην την αφήνει σε κανέναν άλλον, φίλο, μέντορα ή συγγενή. Να έχει το θάρρος να υπερασπίζεται τις αξίες της, ώστε να δίνει και σε άλλες γυναίκες το μήνυμα ότι μπορούν να υπερασπιστούν κι εκείνες τις δικές τους. Να μη σταματά να κινείται, αλλά να έχει την εμπιστοσύνη ότι το κάθε βήμα της θα τη φέρει πιο κοντά στο επόμενο. Και να συνειδητοποιεί ότι η κάθε της απόφαση συνδιαμορφώνει το μέλλον στο οποίο θα δουλέψουν οι επόμενες απόφοιτες, οι κόρες μας και οι εγγονές μας.

credit: Ηλίας Τζόιδος

Πιστεύεις πως οι γυναίκες σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν δυσκολότερα εμπόδια απ’ ό,τι οι άντρες στον εργασιακό τους χώρο;

Πιστεύω ότι άντρες και γυναίκες αντιμετωπίζουν περιττές δυσκολίες που δε θα τους βάραιναν τόσο αν εργάζονταν σε μια πιο ισότιμη κοινωνία. Από τη μία οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν τη δυσπιστία και τις διακρίσεις της αγοράς εργασίας, ειδικά από τη στιγμή που περνούν τα 28 χρόνια, την τρομερή δυσκολία εξισορρόπησης της επαγγελματικής με την προσωπική τους ζωή και, σε πολλές περιπτώσεις, τη σεξουαλική παρενόχληση. Από την άλλη οι άντρες πιέζονται από την αφόρητη κοινωνική προσδοκία που τους θέλει «κουβαλητές» και εργασιομανείς εφ’ όρου ζωής. Σε μια επόμενη φάση ζωής της κοινωνίας μας, θα ήθελα να δω ισότιμους ρόλους και για τους δυο, εντός και εκτός εργασίας, και φυσικά μεγαλύτερη ευελιξία στο χρόνο και τον τόπο δουλειάς, για όλους.

Παρατηρείται ότι οι γυναίκες είναι πιο ενεργές στο κομμάτι του εθελοντισμού. Πού θεωρείς ότι οφείλεται αυτό και τι έχεις παρατηρήσει μέσω του Women On Top;

Τολμώ να κάνω την υπόθεση ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο ρόλος των γυναικών στις κοινωνίες μας είναι πιο στενά συνδεδεμένος με τη φροντίδα -κι αυτό επεκτείνεται και στο χώρο της απασχόλησης, εθελοντικής ή μη. Πρόκειται για τον ίδιο λόγο που βλέπουμε περισσότερες γυναίκες παιδαγωγούς ή νοσηλεύτριες, για παράδειγμα. Ίσως επίσης να παίζει ρόλο η αυξημένη ανεργία των γυναικών, που συχνά (καλώς) ωθεί τις άνεργες γυναίκες στο να αναλάβουν μια εθελοντική εργασία, προκειμένου να παραμείνουν δραστήριες και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και το δίκτυό τους. Τα ζητούμενα, φυσικά, εδώ είναι δύο: το ένα είναι να μην αφεθούν οι γυναίκες στο να κάνουν εθελοντικά δουλειές για τις οποίες θα έπρεπε κανονικά να πληρώνονται, λόγω του στερεοτυπικού τους ρόλου, και το δεύτερο να ενθαρρύνουμε και τους άντρες να φροντίσουν περισσότερο: τους συνανθρώπους τους, την κοινωνία, τον εαυτό τους.

Για ποιο θέμα θα μιλήσεις στο ethelon Days;

Στο ethelon days θα πραγματοποιήσω ένα διαδραστικό εργαστήριο σε σχέση με την ενδυνάμωση των γυναικών στην εθελοντική (αλλά και την έμμισθη) εργασία: πώς μπορούμε να κάνουμε συνειδητά τα βήματα που θέλουμε για τον εαυτό μας και να γίνουμε καταλύτες της αλλαγής που ονειρευόμαστε να φέρουμε στον κόσμο.

Το ethelon Days είναι μία τριήμερη συνάντηση αφιερωμένη στον εθελοντισμό. Με κεντρική θεματική την‘’generationV’’ θα πραγματοποιηθούν διαδραστικά workshops, roundtables αλλά και εθελοντικές δράσεις. Δίνουμε ραντεβού στις 2 Νοεμβρίου με σκοπό να μάθουμε τα πάντα γύρω από τον εθελοντισμό, να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε αλλά και να αποδείξουμε ότι όλοι ανήκουμε στην ‘’generationV” αρκεί να το θέλουμε.

Κλείσε το εισιτήριο σου εδώ: www.ethelondays.gr