256
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα παρακολουθούν τα αεροσκάφη και το αεροδρόμιο μέσα από οθόνες σε ένα σκηνικό που παραπέμπει περισσότερο σε βιντεοπαιχνίδι |

Ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας γίνεται… videogame

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2018, 19:50
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα παρακολουθούν τα αεροσκάφη και το αεροδρόμιο μέσα από οθόνες σε ένα σκηνικό που παραπέμπει περισσότερο σε βιντεοπαιχνίδι
|

Ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας γίνεται… videogame

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2018, 19:50

H αντίστροφη μέτρηση για την μετεξέλιξη των αιθουσών εναέριας κυκλοφορίας ξεκίνησε στην Βρετανία. Οι επιτελείς του αεροδρομίου Κράνφιλντ, στην κομητεία του Μπεντφορντσάιρ, ανακοίνωσαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εγκατάσταση ενός νέου προηγμένου συστήματος με το οποίο οι ελεγκτές θα κάνουν τις απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών χρησιμοποιώντας κάμερες υψηλής ανάλυσης. Οι ελεγκτές στο Κράνφιλντ δεν θα παρακολουθούν την κίνηση στο αεροδρόμιο μέσα από τα παράθυρα του πύργου ελέγχου που υπάρχει στο αεροδρόμιο αλλά μέσα από μια αίθουσα στην οποία θα υπάρχουν 14 μεγάλες οθόνες.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να μεγεθύνουν τις εικόνες των αεροσκαφών και να εντοπίζουν την θέση τους όταν ο καιρός δεν είναι καλός: αν βρίσκονταν στον πύργο ελέγχου δεν θα είχαν καλή ορατότητα για να δώσουν τις σωστές οδηγίες στους πιλότους.

Η Saab Digital Air Traffic Solutions η οποία βρίσκεται πίσω από την δημιουργία και εγκατάσταση του νέου συστήματος υποστηρίζει ότι με αυτό οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα έχουν καλύτερη εικόνα και περισσότερες πληροφορίες στην διάθεση τους ώστε να παίρνουν γρήγορα τις ενδεδειγμένες κάθε φορά αποφάσεις.

Το αεροδρόμιο του Κράνφιλντ διαχειρίζεται περίπου 20 χιλιάδες πτήσεις ετησίως και η λειτουργία του νέου συστήματος εκεί θα αποτελέσει ένα πολύ καλό τεστ για την αποδοτικότητα του. Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times, το διεθνές αεροδρόμιο London City κατασκευάζει ένα πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας η λειτουργία του οποίου θα γίνεται από ειδικούς που θα βρίσκονται σε απόσταση περίπου 100 χλμ. στην Εθνική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της Βρετανίας. Το νέο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας δοκιμάζεται επίσης στην Ιρλανδία, την Νορβηγία και την Αυστραλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...