402
Μαγνητοσκοπώντας το σεξ. Το διαδίκτυο σου παρέχει ένα κάμα σούτρα με μερικά κλικ | shutterstock

Πού γράφεται το λεξικό του σεξ του 21ου αιώνα;

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2017, 12:59
Μαγνητοσκοπώντας το σεξ. Το διαδίκτυο σου παρέχει ένα κάμα σούτρα με μερικά κλικ
|shutterstock

Πού γράφεται το λεξικό του σεξ του 21ου αιώνα;

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2017, 12:59

«Bondage», «spoon sex», «docking», «sporking», «sexorcism», «liptease», «cottaging», «romp»… Είναι μόνο μερικοί από τους νέους όρους που περιλαμβάνει το λεξικό του σεξ στις απαρχές της τρίτης χιλιετίας. Και το οποίο πού γράφεται; Οχι στο ινστιτούτο σεξουαλικών ερευνών του Αλφρεντ Κίνσεϊ, συγγραφέα των βιβλίων «Σεξουαλική Συμπεριφορά στο Ανθρώπινο Αρσενικό» (1948) και «Σεξουαλική Συμπεριφορά στο Ανθρώπινο Θηλυκό» (1953) που εκπαίδευσαν γενιές και γενιές. Ούτε και στο γραφείο του επιστήμονα Ουίλιαμ Μάστερς και της συναδέλφου του Βιρτζίνια Τζόνσον που ερεύνησαν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα ζώντας την, μεταξύ άλλων, και ανάμεσά τους. Αλλά στο Pornhub με την κάβα των 10 εκατομμυρίων βίντεο και τους 75 εκατομμύρια χρήστες την ημέρα.

Το Pornhub, γράφει η Μορίν Ο’ Κόνορ στο New York Magazine, είναι το μεγαλύτερο κανάλι σεξουαλικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης της εποχής μας. Ή μήπως όλων των εποχών;

«Ζούμε τη χρυσή εποχή της σεξουαλικής δημιουργικότητας, μια ερωτική αναγέννηση χωρίς προηγούμενο. Σήμερα, μπορείς να δεις σε μερικά μόνο λεπτά όσο σεξ δεν είχε δει σε όλη του τη ζωή ένας θαμώνας της αυλής των οργίων του Καλιγούλα» – για να δει κανείς όλα τα βίντεο της πλατφόρμας, θα χρειαζόταν 173 χρόνια. Πρόκειται για μια τεράστια βιβλιοθήκη και για μια παράλληλη, εικονική πραγματικότητα, η οποία «λειτουργεί ως εργαστήριο σεξουαλικής φαντασίας». Και ως τέτοιο, «καλλιεργεί μια συλλογική σεξουαλική συνείδηση η οποία βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη».

Να τα διαβάζει κανείς όλα αυτά ως ύμνο στο πορνό; Δεν είναι απαραίτητο. Η Μορίν Ο’ Κόνορ βλέπει κάτω από μια άλλη οπτική έναν ιστότοπο ο οποίος έχει περισσότερους χρήστες απ’ όσους έχει η Google σε ολόκληρο τον Καναδά.

Θα μπορούσε να το πει και με άλλα λόγια: ότι όλοι αυτοί οι ερευνητές των σεξουαλικών μας συμπεριφορών, από τον Σίγκμουντ Φρόιντ, τον Αλφρεντ Κίνσεϊ και το ζεύγος που πρώτα ζούσε το σεξ και μετά έγραφε γι’ αυτό έως την Ελεν Γκέρλιν Μπράουν, συγγραφέα της βίβλου της γυναικείας σεξουαλικής χειραφέτησης, θα έκαναν πάρτι στο Pornhub.

Εκεί γράφεται λοιπόν το λεξικό του σεξ του 21ου αιώνα. Σε ένα κάμα σούτρα, το οποίο συμβουλεύεται κανείς με μερικά κλικ και όπου τα στοιχεία της καινοτομίας μεταδίδονται με την ταχύτητα ενός ιού. Κάποτε, δηλαδή, μπορεί να χρειάζονταν και χρόνια για να διαδοθεί μια νέα στάση ή κάποια πρωτότυπη φαντασίωση μέσω του πορνό που κυκλοφορούσε με τις βιντεοκασέτες ή τα DVD. Σήμερα, η διάδοση είναι άμεση. Κι ο καθένας δεν έχει παρά να επιλέξει τι του πάει σε αυτό το παιχνίδι, ο μόνος κανόνας του οποίου πια φαίνεται να είναι η συναίνεση εκείνων που συμμετέχουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News