370
Οι ιαπωνικές μπανάνες Mongee έχουν έντονα τροπική γεύση και άρωμα που θυμίζει ανανά | D&T Farm

Δημιούργησαν μια νέα μπανάνα που τρώγεται και η φλούδα της

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2018, 18:15
Οι ιαπωνικές μπανάνες Mongee έχουν έντονα τροπική γεύση και άρωμα που θυμίζει ανανά
|D&T Farm

Δημιούργησαν μια νέα μπανάνα που τρώγεται και η φλούδα της

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2018, 18:15

Οι περισσότερες μπανάνες που κυκλοφορούν στις αγορές του κόσμου αναπτύσσονται σε υψηλές θερμοκρασίες που κυμαίνονται σταθερά γύρω στους 27 ° C (80 ° F ), αλλά η εταιρεία «D & T Farms» στη Νότια Ιαπωνία διατηρεί τις μπανανιές της σε περιβάλλον κατάψυξης, στους -60 ° C.

Στη συνέχεια, αλλάζουν τη θερμοκρασία και τα δέντρα βρίσκονται σε ένα περιβάλλον 27 ° C. Αυτή η τρομερή διαφορά, από τους -60 ° στους 27 ° C, έχει ως αποτέλεσμα να ενθαρρύνει τα φυτά να περάσουν σε μια κατάσταση ταχείας ανάπτυξης και να παράγουν μια μπανάνα με φλούδα που δεν ωριμάζει εντελώς: μένει λεπτή, μαλακή και αρκετά γλυκιά ώστε να τρώγεται μαζί με το υπόλοιπο μέρος του καρπού.

DUi3JaXWkAAEu9w
Προς το παρόν η μπανάνα Μόντζιι κοστίζει περίπου 5 ευρώ η μία

Αυτή η παράξενη μέθοδος παραγωγής ονομάζεται «πάγωμα-απόψυξη-ξύπνημα», γράφει το Quartz, και έχει ως αποτέλεσμα μια μπανάνα με τέλεια φλούδα που τρώγεται και μάλιστα είναι νόστιμη. Τα φρούτα, που ονομάζονται μπανάνες Μόντζιι (Mongee), είναι ήδη διαθέσιμα σε εξαιρετικά μικρές παρτίδες των 10 κομματιών, πωλούνται μια φορά την εβδομάδα στο «Tenmanya Okayama», ένα περιφερειακό ιαπωνικό κατάστημα λιανικής πώλησης και είναι ακριβά αφού κοστίζουν περίπου 5 ευρώ η μία.

Οι ποσότητες της μπανάνας Μόντζιι είναι προς το παρόν εξαιρετικά περιορισμένες, αλλά η εταιρεία ενδιαφέρεται αναπτυχθεί, καθώς πρόσφατα δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της αγγελία για νέες προσλήψεις καλλιεργητών μπανάνας (στα ιαπωνικά).

Όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες, η μπανάνα είναι το πιο δημοφιλές φρούτο στην Ιαπωνία. Και όπως οι περισσότερες άλλες χώρες, η Ιαπωνία εισάγει σχεδόν ολόκληρη την ποσότητα της μπανάνας που καταναλώνει, για την ακρίβεια το 99%.

Η μπανάνα Μόντζιι, όμως, θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη αυτού του εγχώριου ποσοστού 1% της αγοράς. Η «D & T Farms», με έδρα την περιφέρεια Οκαγιάμα στο Νότο της χώρας,  αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι καλλιεργεί τις μπανάνες χωρίς φυτοφάρμακα και ότι η βρώσιμη φλούδα παρέχει επιπλέον θρεπτικά συστατικά, όπως τρυπτοφάνη, βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και άλλα ζάχαρη.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, το νέο είδος μπανάνας περιέχει 24,8 γρ ζάχαρης, πολύ περισσότερο δηλαδή από το μέσο όρο των 18 γρ μιας κοινής μπανάνας. Και κάποιοι που τη δοκίμασαν, δήλωσαν ότι η γεύση της είναι έντονα τροπική, με ένα άρωμα που θυμίζει ανανά!