382
Σύμφωνα με μελέτη, είναι πολύ σημαντική και η δεύτερη γνώμη για την υγεία μας | Shutterstock

Δεύτερη γνώμη για ασθενείς με καρκίνο από τον δρ… Web

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 22 Αυγούστου 2017, 08:16
Σύμφωνα με μελέτη, είναι πολύ σημαντική και η δεύτερη γνώμη για την υγεία μας
|Shutterstock

Δεύτερη γνώμη για ασθενείς με καρκίνο από τον δρ… Web

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 22 Αυγούστου 2017, 08:16

Δεν εμπιστεύεστε το γιατρό σας; Αισθάνεστε ότι έχει κάνει λάθος διάγνωση; Θέλετε μία δεύτερη γνώμη; Τώρα μέσω Διαδικτύου μπορείτε να ζητήσετε νέα διάγνωση από ειδικούς σε όλο τον κόσμο που συνεργάζονται για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ότι μπορεί να επιτύχει με μεγάλη ασφάλεια και αίσθημα ευθύνης εταιρεία Trustedoctor. Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία έρχεται να «σπάσει» τα γεωγραφικά σύνορα της περίθαλψης.

Πώς λειτουργεί; Ο ασθενής μπορεί να αποστείλει μέσω ενός ασφαλούς δικτύου τα αποτελέσματα από τις ιατρικές του εξετάσεις, τις ακτινογραφίες του και ό,τι άλλα έγγραφα εκτιμά ότι είναι απαραίτητα. Οι ειδικοί που θα τα παραλάβουν θα αποφασίσουν ποια είναι παγκοσμίως η καλύτερη ομάδα που μπορεί να διαγνώσει τη νόσο και να προτείνει τις πιο εξειδικευμένες θεραπείες. Προς το παρόν η υπηρεσία παρέχεται μόνο σε ασθενείς με όγκους εγκεφάλου και υποστηρίζεται από δύο βρετανικές ενώσεις ασθενών.

Κάθε επίσκεψη στον γιατρό του Διαδικτύου κοστίζει περίπου 270 ευρώ. Ωστόσο, υπάρχουν και γιατροί οι οποίοι παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, το Trustedoctor βασίζει την επιτυχία του σε μία μελέτη η οποία κατέδειξε ότι το 88% των ασθενών λαμβάνει λάθος ή εσφαλμένη πρώτη διάγνωση και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική και η δεύτερη γνώμη.

Μεταξύ των ασθενών που επωφελήθηκαν του ηλεκτρονικού συστήματος είναι η Βρετανίδα Κάθλιν Τσαρλς. Η 35χρονη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο πριν από έξι χρόνια. Μετά από θεραπείες που έκανε, μεταξύ των οποίων χειρουργεία και χημειοθεραπείες, ήλπιζε ότι ο εφιάλτης της θα τελείωνε σύντομα. Μέχρι τη στιγμή που οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι εμφανίστηκε ένας νέος όγκος στον πρόσθιο λοβό του εγκεφάλου της.

Χωρίς να χάσει χρόνο απευθύνθηκε στην Trustedoctor και την υπόθεσή της ανέλαβαν δύο ειδικοί, ένας από την Ελβετία και ένας από τις ΗΠΑ. Έλεγξαν τον ιατρικό της φάκελο και έκαναν μαζί της βιντεοκλήση για να δουν τη φυσική της κατάσταση, αλλά και να μιλήσουν μαζί της. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να δοκιμάσει άλλες τεχνικές αντιμετώπισης και της έδωσαν διαφορετική πρόγνωση, της είπαν δηλαδή ότι αυτό που έχει είναι πολύ πιο εύκολα αντιμετωπίσιμο από ό,τι γνώριζε μέχρι χθες. Έτσι, έδωσαν ελπίδες επιβίωσης και καλύτερης ποιότητας ζωής στην ταλαιπωρημένη γυναίκα.

Η εταιρεία στοχεύει να επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο διαγνωστικό σύστημα στο οποίο θα συμμετέχουν οι καλύτεροι ειδικοί του κόσμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News