265
Πέπλος μυστηρίου καλύπτει την κατασκευή του αυτοκινήτου που θα βγει από τα εργαστήρια της Apple | Shutterstock

Apple: Το πρώτο της αυτοκίνητο βγαίνει στους δρόμους το 2025

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 10:38
Πέπλος μυστηρίου καλύπτει την κατασκευή του αυτοκινήτου που θα βγει από τα εργαστήρια της Apple
|Shutterstock

Apple: Το πρώτο της αυτοκίνητο βγαίνει στους δρόμους το 2025

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 10:38

Η Apple δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ επισήμως και τα στελέχη της αρνούνται επίμονα τα τελευταία χρόνια να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τις πληροφορίες ότι η εταιρεία επιχειρεί να εισέλθει στον τομέα της κατασκευής αυτοκινήτων. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν καταγράψει σειρά κινήσεων και συζητήσεων των στελεχών της Apple με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, για την είσοδό της στον χώρο της αυτοκίνησης.

Πιστεύεται ότι η Apple έχει καταλήξει στο ότι θέλει να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα έχει αισθητική και καινοτομίες οι οποίες χαρακτηρίζουν την εταιρεία και θα το κάνει το ίδιο ξεχωριστό στην αγορά, όπως τους υπολογιστές και τα κινητά της τηλέφωνα. Ακουγόταν έντονα, μάλιστα, ότι το όχημα αυτό θα ανήκε στην κατηγορία των αυτόνομων.

Μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως το Bloomberg και οι Times του Λονδίνου, κάνουν λόγο για απόφαση της Apple να επιταχύνει την προσπάθεια παραγωγής του αυτοκινήτου της, με σκοπό, αν είναι δυνατόν, να κάνει την εμφάνισή του το 2025. Για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ, η διοίκηση της εταιρείας τοποθέτησε πρόσφατα νέο επικεφαλής σε αυτό το πρότζεκτ, που οι φήμες λένε ότι ονομάζεται «Project Titan».

Πρόκειται για τον Κέβιν Λιντς, που μέχρι τώρα ήταν επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης λογισμικού για τα έξυπνα ρολόγια της Apple. Ο Λιντς φέρεται να άλλαξε στρατηγική και έχει δώσει εντολή να σχεδιαστεί ένα υβριδικό αυτοκίνητο που κατά βάση θα οδηγεί ο κάτοχός του, αλλά θα διαθέτει και τεχνολογία αυτόνομης κίνησης, περιορισμένων όμως δυνατοτήτων.

Τα στελέχη της Apple αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα νέα δημοσιεύματα και πληροφορίες για το αυτοκίνητο, ενώ το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, πριν από έναν μήνα, όταν ερωτήθηκε σχετικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News