372
Τα καλά της απόλυτης ψηφιοποίησης... | REUTERS/Edgar Su

Black out στη Black Friday: Κλειδωμένοι έξω από τα Tesla

Τα καλά της απόλυτης ψηφιοποίησης...
|REUTERS/Edgar Su

Black out στη Black Friday: Κλειδωμένοι έξω από τα Tesla

Αυτό δεν ήταν ένα τόσο ευχάριστο παρασκευοσαββατοκύριακο για πολλούς κατόχους αυτοκινήτων της Tesla. Μία εφαρμογή τέθηκε εκτός λειτουργίας στο αμιγώς ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο και δεν μπορούσαν καν να μπουν μέσα.

Oπως συνηθίζεται, τα κοινωνικά δίκτυα άρχισαν να «φορτώνουν» από τα εύλογα παράπονά των οδηγών αναγκάζοντας τον δεύτερο πλουσιότερο, αυτή τη στιγμή, άνθρωπο στον κόσμο να αναρτήσει τη δημόσια συγγνώμη του, προσθέτοντας ότι «θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί» το περιστατικό.

Το πρόβλημα πήρε αρχική δημοσιότητα από μία σχετική με την ηλεκτροκίνηση ιστοσελίδα, την Electrek, η οποία άρχισε να αναρτά τα περιστατικά – από ιδιοκτήτες Tesla πρώτα από ΗΠΑ και Καναδά και, στη συνέχεια, από Ευρώπη και Ασία.

Περίπου 500 οδηγοί ανέφεραν ότι έμειναν με το κλειδί στο χέρι ενώ ο προαναφερθείς ιστότοπος πρόσθεσε ότι σπανίως ανάλογα ηλεκτρονικά συστήματα της Tesla παθαίνουν black out. Ωστόσο πάλι σχετικά πρόσφατα, το Σεπτέμβριο του 2020, η εταιρεία είχε βρεθεί αντιμέτωπη με μία ολική διακοπή λειτουργίας σε σέρβερς που σχετίζονται με υπηρεσίες πελάτη και υποσυστήματα, για πολλές ώρες.

Οπως αποτυπώνει ο πίνακας με την εμπορική κατάταξη των αυτοκινητοβιομηχανιών τον Οκτώβριο του 2021, η Τesla είναι, αυτή τη στιγμή, η εταιρεία με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά

Τέλος, ο διευθυντής σύνταξης μίας αυτοκινιτικής ιστοσελίδας, της Car Expert, έγραψε πως κανονικά, υπάρχει ένας δευτερεύων μηχανισμός ώστε κάποιος να μπορεί να μπει (ή, ακόμα χειρότερα, να μπορεί να βγει…) στο αυτοκίνητό του, παρακάμπτοντας το app. Μόνο που σε μια εποχή καταιγιστικής ψηφιοποίησης του αυτοκινήτου αυτό δεν σημαίνει ότι και όλοι οι χρήστες είναι εξοικειωμένοι με αυτόν.

Αυτανάφλεξη!

Σε κάθε περίπτωση, το πρόσφατο περιστατικό με το ψηφιακό black out είναι μάλλον μικρής, αναλογικά, σημασίας σε σχέση με άλλα βαρύτερα, όπως αυτά που σχετίζονται με τριάντα συνολικά έρευνες που έχουν ξεκινήσει στις ΗΠΑ για περιπτώσεις όπου κάποια Tesla έγιναν παρανάλωμα της φωτιάς. Kάποια, μάλιστα, από αυτά εν κινήσει με τον οδηγό, για κάποια δευτερόλεπτα, να μην μπορεί να βγει από το αυτοκίνητο, όπως είχε αναφέρει ο δικηγόρος του πελάτη του.

O,τι απέμεινε από το Tesla Model S Plaid, στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, που πήρε αναίτια φωτιά. Ο οδηγός του για κάποια δευτερόλεπτα είχε παγιδευτεί στο αυτοκίνητο πριν προλάβει τελικά να βγει

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News