251
Ο αυτόματος σεφ εν ώρα εργασίας | Moley Robotics

Ο ρομποτικός σεφ που μαγειρεύει, πλένει και καθαρίζει

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2015, 20:59
Ο αυτόματος σεφ εν ώρα εργασίας
|Moley Robotics

Ο ρομποτικός σεφ που μαγειρεύει, πλένει και καθαρίζει

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2015, 20:59

Ενα από τα μεγάλα κίνητρα για έναν επιστήμονα της πληροφορικής είναι η τεμπελιά: Οταν βαριέσαι να κάνεις μόνος του μια δουλειά, πολύ περισσότερο αυτήν της κουζίνας, είναι πολύ καλύτερο να βάλεις κάποιον άλλο να στο κάνει, όπως ένα πρόγραμμα και ένα ρομπότ.

Αυτή τη σκέψη έκανε το 2014 ο προγραμματιστής Μαρκ Ολέινικ, που, όπως γράφει το Smithsonian Magazine, κουρασμένος από το να τρώει έξω και να μαγειρεύει πρόχειρα σχεδίασε ένα ρομποτικό μάγειρα.

Το πρωτότυπο της Moley Robotics έχει δύο «χέρια» που εκτελούν όλες τις απαραίτητες εργασίες στην κουζίνα που περιλαμβάνει ακόμα δικό της, ενσωματωμένο στη συσκευή ψυγείο και πλυντήριο πιάτων. Εχει ακόμη στη διάθεσή του μια βιβλιοθήκη με συνταγές και απλά χρειάζεται να ξέρουν πόσοι θα φάνε. Και βεβαίως να υπάρχουν και τα υλικά.

Τα ρομπότ είναι ιδανικά για όλες τις μηχανικές εργασίες του μαγειρέματος, να βρουν τα υλικά στο ψυγείο, να τα καθαρίσουν, να τα βάλουν στα σκεύη και μετά την κουζίνα. Τα εν λόγω ρομπότ «έμαθαν» από τις κινήσεις πραγματικών σεφ που κλήθηκαν να μαγειρέψουν. Στο μέλλον θα μπορούσαν να μάθουν να μαγειρεύουν και από βίντεο των χρηστών.

Το καλύτερο είναι ότι τα ρομπότ δεν θα διαμαρτυρηθούν για τα άπλυτα πιάτα που θα μαζευτούν βουνό. Απλά θα τα πλύνουν και αυτά στο πλυντήριο πιάτων, θα σκουπίσουν το πάγκο και θα αυτοκαθαριστούν για την επόμενη χρήση.

Ο ρομποτικός σεφ παρουσιάστηκε σε βιομηχανική έκθεση στο Αννόβερο, έχει κερδίσει βραβείο σε έκθεση ηλεκτρονικών στην Ασία. Εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμος και για το κοινό από το στην μάλλον αλμυρή τιμή των 35.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News