823
|

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ: 25 χρόνια Ερευνας και Ανάπτυξης του Ερευνητικού Κέντρου

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 15:41

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ: 25 χρόνια Ερευνας και Ανάπτυξης του Ερευνητικού Κέντρου

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 15:41

Τα 25 χρόνια Ερευνας και Ανάπτυξης του Ερευνητικού της Κέντρου γιόρτασε η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, απονέμοντας αριστεία και διακρίσεις στους κορυφαίους ερευνητές που συνεργάστηκαν με τη φαρμακευτική εταιρεία, συνεισφέροντας σε τοπικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις και πρωτιές.

Την εκδήλωση, στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, της Εκκλησίας, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, των Ενώσεων Ασθενών, του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου, η πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum Greece Αγκατα Γιάκονσιτς, και του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός, πλήθος ιατρών και ερευνητών.

Την εκδήλωση συντόνισε  ο Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επιστημονικής Ενημέρωσης της εταιρείας Ορέστης Καχρίλας.

Στο καλωσόρισμά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ Διονύσιος Φιλιώτης τόνισε ότι υπέρτατος στόχος της εταιρείας είναι «η ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς». «Στα 25 χρόνια του Κέντρου Ερευνας και Ανάπτυξης της Εταιρίας», συνέχισε, «επενδύθηκαν περισσότερα από 70 εκατ. €, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών, τα οποία ενίσχυσαν τα ερευνητικά κέντρα της χώρας μας, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας επικεντρώθηκε στη σημασία του κοινού μετώπου πολιτείας – φαρμακευτικών εταιρειών – επιστημόνων και Ενώσεων Ασθενών για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Αξιοσημείωτη ήταν η φράση του Θουκυδίδη που επικαλέστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής για να υπογραμμίσει την σημασία του έργου της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ για τη δημιουργία ασφαλών φαρμάκων μέσω της περιγραφής του λοιμού των Αθηνών:«ουδέ έν κατέστη ίαμα». Τόνισε επίσης τη διάρκεια της παρουσίας και του έργου της εταιρίας στον χρόνο, και την προοπτική που δημιουργείται από την προσπάθεια αυτή. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη σημασία του διακονήματος των ιατρών να προσφέρουν στους ασθενείς «ίαμα», ανακούφιση και θεραπεία, αλλά και το ρόλο της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ στην καινοτομία και την έρευνα.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο διευθυντής του Ιατρικού Τμήματος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ Ιωάννης Χονδρέλης υπογράμμισε τα επιτεύγματα των 25 χρόνων δημιουργικής συνεργασίας με περισσότερους από 2.500 έλληνες επιστήμονες σε 1.300 ερευνητικά κέντρα, στο πλαίσιο διεξαγωγής 143 ερευνητικών προγραμμάτων για τη διερεύνηση 36 ερευνητικών μορίων σε 11 θεραπευτικές κατηγορίες και τη συμμετοχή πάνω από 16.000 ασθενών. Επιπροσθέτως, περισσότερες από 190 δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά έχουν προκύψει από αυτή τη συνεργασία.

Την εκδήλωση τίμησαν με τις ομιλίες τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζάμπια κ. Ιωάννης, η αντιπρόεδρος της Ενωσης Ασθενών Ελλάδος Αικατερίνη Κουτσογιάννη, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου-Δημοπούλου, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Δημήτριος Φιλίππου και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος. Ο τελευτασίος περιέγραψε τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από πλευράς υπουργείου Υγείας, με στόχο την αξιοποίηση των τεράστιων προοπτικών της Βιοϊατρικής Ερευνας στη χώρα μας.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, ο Clinical Operations Manager Κωνσταντίνος Ντζαμάρας ανέδειξε τη σημασία της αριστείας στην Κλινική Ερευνα. Ακολούθησε η απονομή Αριστείων Κλινικής Ερευνας σε 8 ερευνητικές ομάδες για τη συνεισφορά τους στα Κλινικά Ερευνητικά Προγράμματα της εταιρείας:

• Τομέας της Ογκολογίας και Ερευνητική Ομάδα της Θεραπευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», με Διευθυντή τον Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο και Επιστημονικά Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Φλώρα Ζαγουρή.

• Ερευνητική Ομάδα του Τμήματος Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη & Μεταβολισμού της EUROMEDICA, Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Δρ. Ζαδάλλα Μούσλεχ και συνυπεύθυνη την Δρ. Μαρία Σώμαλη.

• Ογκολογικό Τμήμα της EUROMEDICA, Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Δρ. Κωνσταντίνο Παπαζήση.

• Ερευνητική Ομάδα της Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή Δημήτριο Μαυρουδή.

• Ερευνητική Ομάδα της Παθολογικής Κλινικής της Κλινικής «ΘΕΡΜΗ» Θεσσαλονίκης με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Δρ. Εμμανουήλ Πάγκαλο.

• Ερευνητική Ομάδα του Διαβητολογικού Τμήματος του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου (Ομιλος Ιατρικού Αθηνών) με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Δρ. Ιωάννη Ντούπη.

• Ερευνητική Ομάδα του Ογκολογικού Τμήματος της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με Επιστημονικά Υπεύθυνους τους κ.κ. ομ. Καθηγητή Χαράλαμπο Καλόφωνο (Απρίλιος 1991-Σεπτέμβριος 2020) και Αν. Καθηγητή Άγγελο Κούτρα (Σεπτέμβριος 2020-σήμερα).

• Τμήμα Κλινικών Μελετών της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και Ομώνυμου Εργαστηρίου, ΕΚΠΑ, Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Συρίγο.

Επιπλέον, για την εξέχουσα προσφορά τους στην Κλινική Ερευνα, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους καθηγητές Γεώργιο Κρεατσά, Βασίλειο Γεωργούλια και Δημήτριο Χατζηχρήστου, στη Δρ. Μαριάννα Μπενρουμπή, και στο Δρ Κωνσταντίνο Φαινέκο.

Κλείνοντας την εκδήλωση και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ Σπύρος Φιλιώτης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του Κέντρου Ερευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας, υπογράμμισε την προσήλωση της εταιρίας στον άνθρωπο και, ως εκ τούτου, στην Κλινική Ερευνα. «Μέσα από αυτή τη φιλοσοφία, προβάλλεται η Ελλάδα στο εξωτερικό», τόνισε και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να προχωρήσουν από κοινού προς τον στόχο αυτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News