121
Σερβίρουμε το χταπόδι πάνω στη φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και καπαρόμηλα |

Χταποδάκι στη σχάρα με φάβα, καραμελωμένο κρεμμύδι και καπαρόμηλα

Στεφανία Ρουμπάκη 29 Απριλίου 2021, 11:50
Σερβίρουμε το χταπόδι πάνω στη φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και καπαρόμηλα
|

Χταποδάκι στη σχάρα με φάβα, καραμελωμένο κρεμμύδι και καπαρόμηλα

Στεφανία Ρουμπάκη 29 Απριλίου 2021, 11:50

Η περίοδος της νηστείας δεν πρέπει να μας φαίνεται περιοριστική, μιας και ο κόσμος της μαγειρικής είναι τεράστιος βρε παιδιά. Προτείνουμε θαλασσινά, λοιπόν. Το χταπόδι, που μας προτείνει ο σεφ Ευστράτιος Καλαθάκης είναι πολύ φτωχό σε θερμίδες, ενώ σε σχέση με τα υπόλοιπα θαλασσινά, παρέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, βιταμίνης Β12, σεληνίου, πρωτεϊνών, ακόμα και ω-3 λιπαρά οξέα.

Να θυμάστε…

*Το μυστικό μιας επιτυχημένης συνταγής με χταπόδι είναι να μην παραμαγειρευτεί γιατί τότε γίνεται πολύ ελαστικό και δύσκολο στην μάσηση και πέψη. Η παρασκευή του απαιτεί σεβασμό και αργό μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία ή μαγείρεμα για μικρό χρονικό διάστημα.

** Δοκιμάστε το και μετά τη νηστεία την περίοδο της αποτοξίνωσης από τα κρεατικά και άλλα βαριά πασχαλινά εδέσματα

Δείτε εδώ τη συνταγή

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News