121
Σερβίρουμε το χταπόδι πάνω στη φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και καπαρόμηλα |

Χταποδάκι στη σχάρα με φάβα, καραμελωμένο κρεμμύδι και καπαρόμηλα

Στεφανία Ρουμπάκη 29 Απριλίου 2021, 11:50
Σερβίρουμε το χταπόδι πάνω στη φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και καπαρόμηλα
|

Χταποδάκι στη σχάρα με φάβα, καραμελωμένο κρεμμύδι και καπαρόμηλα

Στεφανία Ρουμπάκη 29 Απριλίου 2021, 11:50

Η περίοδος της νηστείας δεν πρέπει να μας φαίνεται περιοριστική, μιας και ο κόσμος της μαγειρικής είναι τεράστιος βρε παιδιά. Προτείνουμε θαλασσινά, λοιπόν. Το χταπόδι, που μας προτείνει ο σεφ Ευστράτιος Καλαθάκης είναι πολύ φτωχό σε θερμίδες, ενώ σε σχέση με τα υπόλοιπα θαλασσινά, παρέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, βιταμίνης Β12, σεληνίου, πρωτεϊνών, ακόμα και ω-3 λιπαρά οξέα.

Να θυμάστε…

*Το μυστικό μιας επιτυχημένης συνταγής με χταπόδι είναι να μην παραμαγειρευτεί γιατί τότε γίνεται πολύ ελαστικό και δύσκολο στην μάσηση και πέψη. Η παρασκευή του απαιτεί σεβασμό και αργό μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία ή μαγείρεμα για μικρό χρονικό διάστημα.

** Δοκιμάστε το και μετά τη νηστεία την περίοδο της αποτοξίνωσης από τα κρεατικά και άλλα βαριά πασχαλινά εδέσματα

Δείτε εδώ τη συνταγή

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...