242
Φτιάξτε μια τάρτα με όλα τα λαχανικά του καλοκαιριού και συνοδέψτε τη με το καλύτερο ροζέ της χρονιάς | Αγάπη Μαργετίδη

Τάρτα με λαχανικά και τόνο

Κική Τριανταφύλλη 21 Ιουνίου 2018, 12:40
Φτιάξτε μια τάρτα με όλα τα λαχανικά του καλοκαιριού και συνοδέψτε τη με το καλύτερο ροζέ της χρονιάς
|Αγάπη Μαργετίδη

Τάρτα με λαχανικά και τόνο

Κική Τριανταφύλλη 21 Ιουνίου 2018, 12:40

Γκουγκλάροντας τις προάλλες και αναζητώντας έμπνευση για αξιοποίηση λαχανικών που είχαν περισσέψει από ένα τουρλού και έπρεπε πάραυτα να μαγειρευτούν, έπεσα σε μια τάρτα με λαχανικά και τόνο της Αγάπης Μαργετίδη, που εκτός από φίλες έχω τη μεγάλη τύχη να είμαστε και γειτόνισσες.

Συχνά-πυκνά τα βράδια, η Αγάπη στέλνει μήνυμα: «Είσαι σπίτι; Έλα από δω, έφτιαξα ρεβίθια». Λέμε τώρα ένα παράδειγμα, γιατί έχει περάσει καιρός από τότε που γευτήκαμε τα υπέροχα, εξαιρετικά, πικάντικα ρεβίθια της, ένα βράδυ με φίλους νέους και παλιούς γύρω από το φιλόξενο τραπέζι της.

Πολλές φορές είμαι τόσο κουρασμένη που μετά το γραφείο δεν ονειρεύομαι τίποτα περισσότερο από λίγο ψωμοτύρι και ένα ποτήρι κρασί στη βεράντα. Αλλά αν έρθει πρόσκληση της Αγάπης, είναι σαν να αρχίζουν να με τραβάνε από τη μύτη οι μυρωδιές από την απίστευτα ωραία κουζίνας της, ρίχνω λίγο νερό στο πρόσωπο και τρέχω.

Η Αγάπη έχει γράψει και ένα απίθανο βιβλίο, «The Frozen Banker» λέγεται, με ιστορίες και συνταγές και μια εκπληκτική εισαγωγή της Ελένης Ψυχούλη. Νιώθω τύψεις που ακόμη δεν το έχω παρουσιάσει, αλλά τις παραμερίζω προς το παρόν και επανέρχομαι στα λαχανικά που ζητούν επιτακτικά  να κάνω επιτέλους κάτι με αυτά.

Αυτή τη σκεπαστή τάρτα με λαχανικά και τόνο την εμπνεύστηκε δοκιμάζοντας Aetheria Rosé, ένα εκπληκτικό ροζέ κρασί, που βραβεύτηκε στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης με το βραβείο «Καλύτερος Ροζέ Οίνος» της χρονιάς.

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν. Μια τάρτα και ένα ποτήρι με το καλύτερο ροζέ του καλοκαιριού για απόψε.

Δείτε τη συνταγή εδώ