125
Πριν σερβίρουμε το σορμπέ, το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο για να μαλακώσει | Shutterstock

Με ένα σορμπέ φράουλας δροσίζομαι…

Μαρίνα Μαυρομάτη 30 Μαΐου 2018, 12:18
Πριν σερβίρουμε το σορμπέ, το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο για να μαλακώσει
|Shutterstock

Με ένα σορμπέ φράουλας δροσίζομαι…

Μαρίνα Μαυρομάτη 30 Μαΐου 2018, 12:18

Το σορμπέ, ή σορμπέτο στα ιταλικά, είναι ουσιαστικά το παγωτό χωρίς γάλα που παρασκευάζεται από χυμούς φρούτων και σιρόπι ζάχαρης. Πολλοί το συγχέουν με την γρανίτα. Τα βασικά συστατικά τους, βέβαια, είναι τα ίδια, αλλά η υφή του σορμπέ είναι πιο κρεμώδης και μοιάζει με αυτή του παγωτού.

Η ιστορία του σορμπέ είναι μακραίωνη: υπάρχουν αναφορές για την ύπαρξη του από την ρωμαϊκή εποχή.

Στην συνταγή που ακολουθεί θα παρατηρήσετε ότι προσέθεσα και ασπράδι αυγού. Το ασπράδι του αυγού βοηθάει στο να μην σχηματίζονται μεγάλοι κρύσταλλοι πάγου, ώστε να αποκτήσει το σορμπέ την κρεμώδη υφή του παγωτού.

Για τον ίδιο λόγο, προστίθεται και μικρή ποσότητα αλκοόλ (λικέρ). Μια επισήμανση ακόμη: στα παγωτά χρησιμοποιώ κατεργασμένη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, γιατί γλυκαίνει χωρίς να σε λιγώνει.

Δείτε τη συνταγή εδώ