199
Για να τη γλυκάνετε χρησιμοποιείστε στέβια αντί για ζάχαρη | Εύη Σκούρα

Λεμονάδα με σιρόπι μέντας

Εύη Σκούρα 22 Μαΐου 2019, 13:08
Για να τη γλυκάνετε χρησιμοποιείστε στέβια αντί για ζάχαρη
|Εύη Σκούρα

Λεμονάδα με σιρόπι μέντας

Εύη Σκούρα 22 Μαΐου 2019, 13:08

Τη λεμονάδα αυτή, που λέτε, την έφτιαξα χθες, σε ένα διάλειμμα. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στο λεμόνι και η ξινή του γεύση δεν με ενοχλεί καθόλου. Μπορώ να πιώ τον χυμό του έτσι σκέτο. Αλλά με αυτό το σιρόπι ήταν ακόμα καλύτερος! Να σημειώσω πως δεν μιλάμε για κλασσικό σιρόπι ζάχαρης.

Το έφτιαξα με στέβια, αλλά μπορεί, βέβαια, να γίνει και με ζάχαρη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να λιώσει η στέβια/ζάχαρη και να κρυώσει το σιρόπι. Μεγάλη αδυναμία έχω, όμως, επίσης στη μέντα και στον δυόσμο.  Είναι πραγματική απόλαυση να πίνεις αυτόν τον μυρωδάτο χυμό στον ολάνθιστο κήπο μου. Είπα λοιπόν να τον ετοιμάσω και για εσάς.

Τα λεμόνια παρόλο που είναι όξινα δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στα υγρά του σώματος και βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH. Είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη C και σε φλαβονοειδή, που λειτουργούν ενάντια σε μολύνσεις από ιούς όπως η γρίπη και το κρύωμα. Η βιταμίνη C βοηθά, επίσης, στην ουδετεροποίηση των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για το γήρας και για τις περισσότερες ασθένειες. Επιπλέον, τα λεμόνια έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, καθαρίζουν το έντερο, είναι τονωτικό για το συκώτι, διαλύουν το ουρικό οξύ και άλλα δηλητήρια και υγροποιούν τη χολή.

Δείτε τη συνταγή εδώ