419
Ενα εύκολο, πεντανόστιμο, light και υγιεινό για μια φιλική βραδιά στο σπίτι | Κική Τριανταφύλλη

Γαλοπούλα φιλέτο με κάστανα και πιπεριές

Κική Τριανταφύλλη 16 Μαΐου 2019, 15:12
Ενα εύκολο, πεντανόστιμο, light και υγιεινό για μια φιλική βραδιά στο σπίτι
|Κική Τριανταφύλλη

Γαλοπούλα φιλέτο με κάστανα και πιπεριές

Κική Τριανταφύλλη 16 Μαΐου 2019, 15:12

Η Λίνα είναι αγαπημένη μου συμμαθήτρια από το σχολείο και η Νίκη ή αλλιώς η Πολίτισσα (έτσι τη λέμε γιατί είναι εντελώς Πολίτισσα), αγαπημένη συνάδελφος. Μια μέρα, αποκαλύφθηκε η σχέση μας ανά δύο οπότε ήταν μεγάλη χαρά να κάνουμε πια παρέα και οι τρεις μαζί. Συνήθως μας καλεί στο σπίτι της η Νίκη -που είναι (είπαμε Πολίτισσα και άρα) καταπληκτική μαγείρισσα και οικοδέσποινα ταγμένη- με απίθανες αφορμές: τη μια για να εγκαινιάσουμε τα καινούργια ντουλάπια της κουζίνας της και την άλλη για να γιορτάσουμε την αλλαγή της βιβλιοθήκης της. Μας καλεί ακόμα και όταν είναι η δική μου σειρά γιατί τελευταία για λόγους ανωτέρω βίας δυσκολεύομαι να καλέσω φίλους μου στο σπίτι, έτσι τη «γλυτώνω» συνήθως με κρασί και γλυκό.

Θα σκέφτεστε τώρα ότι μαγειρεύει όλα αυτά τα λαχταριστά πολίτικα φαγητά και έχετε δίκιο αλλά θα σας αποκαλύψω ότι συνήθως ετοιμάζει μάλλον άγνωστα πιάτα με μπόλικα λαχανικά, ψάρια (στο σπίτι της δοκίμασα για πρώτη φορά παλαμίδα στον φούρνο), κινόα! Και την κινόα στης Νίκης την πρωτοφάγαμε και από τότε έχουμε γίνει εξπέρ, ακόμη και η Λίνα που (εντελώς άδικα, το αναγνωρίζω τώρα…) της έχει βγει το όνομα της «τεμπέλας». Αυτή τη φορά, βέβαια, δεν μπορούσε να τη γλυτώσει. Ανακαίνισε το σπίτι της και αυτή η ανανέωση έπρεπε να γιορταστεί δεόντως.

Και μείναμε άφωνες με το μενού, που ήταν και πεντανόστιμο και υγιεινό και light. Η Λίνα είχε ετοιμάσει για πρώτο σπανακοκινόα (πώς λέμε σπανακόρυζο…), για κυρίως φιλέτο γαλοπούλας με κάστανα και πιπεριές και για επιδόρπιο σορμπέ μάνγκο. Κι εγώ που στράβωσα (γιατί δεν τα πάω καλά με τη γαλοπούλα) έφαγα και δεύτερη μερίδα γιατί ήταν πεντανόστιμο! Φυσικά δεν θα μπορούσα να φύγω χωρίς τη συνταγή, την οποία έλαβα την επαύριο με e-mail και σας την παραθέτω ακριβώς για να συγκινηθείτε και να γελάσετε με την τελευταία φράση της φίλης μου που για χάρη μας μαγείρεψε α-π-ί-θ-α-ν-α.

Υ.Γ. 1 Και για να μην το παρακάνουμε με τα υγιεινά και πάθουμε τίποτα οι δύο από τις τρεις που είμαστε λιχούδες με τα όλα μας και με τα παχάκια μας, για αρχή τσιμπολογήσαμε ένα τέλειο πατέ. Για τη Νίκη ειδικά υπήρχαν στο τραπέζι τα αγαπημένα της κράκερ με νιφάδες βρώμης…

Σας φιλώ τώρα και πάω να σκεφτώ τι θα τους ετοιμάσω όταν έρθουν για weekend στο σπίτι μου στο χωριό (τόχω: υπερπρωινό με κινόα και για μεσημεριανό μπουτάκι κατσικίσιο με πατάτες που θα πάει στο φούρνο όσο θα λιαζόμαστε στην παραλία, μια τιτανοτεράστια σαλάτα και παγωτό βανίλια…)

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ