202
Ένα νόστιμο σνακ για την ώρα της πείνας στο γραφείο που συνοδεύει επίσης ευχάριστα ένα ποτό | Εύη Σκούρα

Κάσιους με Κουρκουμά, Εστραγκόν και Σπόρους Chia

Εύη Σκούρα 3 Μαΐου 2017, 12:13
Ένα νόστιμο σνακ για την ώρα της πείνας στο γραφείο που συνοδεύει επίσης ευχάριστα ένα ποτό
|Εύη Σκούρα

Κάσιους με Κουρκουμά, Εστραγκόν και Σπόρους Chia

Εύη Σκούρα 3 Μαΐου 2017, 12:13

Σήμερα σας έχω το καλύτερο αλμυρό σνακ που σας έχω προτείνει έως τώρα: ψητά κάσιους με κουρκουμά, ξερό εστραγκόν, μπούκοβο και σπόρους Chia. Καυτερά όσο πρέπει, αλμυρά όσο πρέπει και άκρως γευστικά, τα ψητά κάσιους είναι δανικά για να συνοδέψουν το ποτάκι σας, αλλά και για οποιαδήποτε στιγμή αναζητάτε κάποια πικάντικη γεύση που θα σας αναζωογονήσει.

Τα κάσιους είναι οι σπόροι ενός δέντρου που ευδοκιμεί στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Εκεί ανακαλύφθηκαν από τους Πορτογάλους και σήμερα είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Οι σπόροι αυτοί, λοιπόν, βγαίνουν στη βάση των καρπών του δέντρου, οι οποίοι μοιάζουν με μήλα και τα λένε “cashew apples”, δηλαδή μήλα κάσιους. Τους καρπούς αυτούς τους τιμούν ιδιαίτερα οι λαοί της Νοτίου Αμερικής. Μου έκανε εντύπωση κι έτσι βρήκα μια φωτογραφία για να το δείτε και εσείς.

Στην ελληνική αγορά τα βρίσκουμε όλο το χρόνο, εισαγόμενα από την Ινδία και το Βιετνάμ. Στην ωμή τους μορφή τα κάσιους είναι τοξικά για τους ανθρώπους λόγω ενός χημικού που ονομάζεται urushiol, που είναι το ίδιο έλαιο που βρίσκεται και στον δηλητηριώδη κισσό και προκαλεί αλλεργία. Πριν την πώληση τους τα κάσιους περνάνε από τον ατμό ή ψήνονται (ή και τα δύο) για να αφαιρεθεί αυτή η ουσία.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News