199
Λίγο μπέικον και ντομάτα για μια από τις πιο ποθητές ιταλικές μακαρονάδες | Luca Nebuloni / Flickr

Αματριτσιάνα πασίνα, κάντη όπως στην Καλαμάτα

Γεωργία Κουτσούκου 3 Φεβρουαρίου 2018, 11:40
Λίγο μπέικον και ντομάτα για μια από τις πιο ποθητές ιταλικές μακαρονάδες
|Luca Nebuloni / Flickr

Αματριτσιάνα πασίνα, κάντη όπως στην Καλαμάτα

Γεωργία Κουτσούκου 3 Φεβρουαρίου 2018, 11:40

Ντύσιμο απλό και προκλητικό τόσο όσο χρειάζεται. Άρωμα ακριβό και ανάλαφρο για να μην την ξεχάσεις ποτέ. Φουλάρι ολομέταξο, χρυσοκέντητο πάντα με κάτι κόκκινο για να προκαλεί. Κινήσεις σταθερές  πάνω σε ψηλά τακούνια χωρίς κανένα παραπάτημα.

Προκλητική και ζουμερή, πάντα, γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα. Μακιγιάζ με απόλυτα  φυσικά υλικά. Αρχόντισσα πασίνα, που έλεγε η θεια Βασιλική. Φτωχική συχνά αλλά φτωχή ποτέ.

Δείχνει την τάξη της και την προέλευσή της στους πάντες  χωρίς να αδικεί τη φήμη της.  Ουδείς της αντιστάθηκε από όπου αν και ερχόταν. Όλοι προσκύνησαν και συντάχθηκαν μαζί της. Κατακτητές και μη. Αυτή τους φέρνει πάντα στα μέτρα της. Οτιδήποτε και οποιοσδήποτε προσπάθησε να  της αλλάξει ρόλο, αυτομάτως μπήκε στο περιθώριο.

Κλασική, ανεξάντλητη, μπαίνει στη σκηνή μόνο για να καταπλήξει, αιώνες τώρα. Τα  παληκάρια σφάζονται στα πόδια της και αυτή απλά τους αφήνει να την διεκδικούν. Δέχεται να ανήκει σε όλους ενώ παράλληλα  μόνο αυτή διαλέγει με ποιόν θα γίνει  παντοτινή φίλη.

Η μακαρονάδα, να το ξέρεις, είναι  η μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών.

Αν έχεις  ακόμα αμφιβολία για αυτά που σου γράφω σε προκαλώ να φτιάξεις μια ντίβα «Αματριτσιάνα»  και περιμένω να μου πεις σε ποιό σημείο της συνταγής άλλαξες  γνώμη.

Ο χρόνος μετράει από τώρα.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News