208
Κατεστραμμένα αυτοκίνητα που ήταν μέρος της αυτοκινητοπομπής | REUTERS

Ζαπορίζια: Τουλάχιστον 25 νεκροί από ρωσικό πύραυλο σε οχηματοπομπή αμάχων

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2022, 10:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/09/2022, 16:05
Κατεστραμμένα αυτοκίνητα που ήταν μέρος της αυτοκινητοπομπής
|REUTERS

Ζαπορίζια: Τουλάχιστον 25 νεκροί από ρωσικό πύραυλο σε οχηματοπομπή αμάχων

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2022, 10:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/09/2022, 16:05

Μια οχηματοπομπή ανθρωπιστικού χαρακτήρα, που μετέφερε ουκρανούς πολίτες, επλήγη το πρωί της Παρασκευής από ρωσικό πύραυλο κοντά στην πόλη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας και σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, υπάρχουν τουλάχιστον 25 νεκροί και 35 τραυματίες.

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όλοι τους άμαχοι, οι διασώστες βρίσκονται εκεί», έγραψε στο Telegram ο Ολεξάντρ Σταρούκ.

Εικόνα από το σημείο της επίθεσης – Twitter

Αλλη μία εικόνα από την οχηματοπομπή – Twittter

Λίγο αργότερα, οι ρωσικές κατοχικές αρχές κατηγόρησαν το Κίεβο για την επίθεση, ως συνήθως:

«Οι ουκρανοί μαχητές διέπραξαν ακόμη μία τρομοκρατική πράξη. Αφού είδαν ότι οι κάτοικοι πήγαιναν μαζικά προς την (κατεχόμενη) περιοχή της Ζαπορίζια, έπληξαν οχηματοπομπή δεκάδων αυτοκινήτων αμάχων», έγραψε ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ στο Telegram.

Η αντίδραση της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση καταδικάζει με «τον πλέον έντονο τρόπο την απεχθή επίθεση της Ρωσίας» σήμερα στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Αλλη μία απεχθής επίθεση της Ρωσίας εναντίον αμάχων, αυτή τη φορά σε μια ανθρωπιστική φάλαγγα οχημάτων που μετέφερε ουσιαστική βοήθεια στους πληθυσμούς που ζουν στο μη ελεγχόμενο από την κυβέρνηση τμήμα της περιοχής της Ζαπορίζια», έγραψε στο Twitter ο Μπορέλ. «Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News