212
Ο Ελις Μαρσάλις Τζούνιορ δίπλα στο αγαπημένο του πιάνο | ΥοuTube

Υπέκυψε στον κορονοϊό ο θρύλος της τζαζ Ελις Μαρσάλις Τζούνιορ

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 09:59
Ο Ελις Μαρσάλις Τζούνιορ δίπλα στο αγαπημένο του πιάνο
|ΥοuTube

Υπέκυψε στον κορονοϊό ο θρύλος της τζαζ Ελις Μαρσάλις Τζούνιορ

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 09:59

Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Μανού Ντιμπάνγκο (εδώ), ο κόσμος της τζαζ θρηνεί τον δεύτερο θρύλο της, θύμα της επιδημίας του κορονοϊού.

Οπως ανέφερε το CNN, την τελευταία του πνοή από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορονοϊό άφησε ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της αμερικανικής τζαζ, ο Ελις Μαρσάλις Τζούνιορ, ο οποίος πέθανε στη Νέα Ορλεάνη, μία από τις πόλεις των ΗΠΑ που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τη νόσο Covid-19.

Oι ΗΠΑ μετρούν περισσότερους από 5.100 νεκρούς από την επιδημία και ζουν έναν εφιάλτη, με τους ειδικούς να προβλέπουν ως και πάνω από 100.000 θύματα της ασθένειας!

Ο πιανίστας, ο οποίος ήταν ηλικίας 85 ετών, έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και της καριέρας του στη Νέα Ορλεάνη. Είχε συνολικά κυκλοφορήσει 15 άλμπουμ.

«Ο Ελις Μαρσάλις Τζούνιορ ήταν ένας θρύλος. Ηταν το πρότυπο όταν μιλάμε για την τζαζ της Νέας Ορλεάνης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης, Λατόγια Καντρέλ, για τον θάνατο του μουσικού.

Ο Ελις Μαρσάλις Τζούνιορ αφιέρωσε πολλές δεκαετίες της ζωής του στη διδασκαλία και καθοδήγηση των νέων μουσικών ταλέντων της πόλης του.

Εγινε δεκτός το 2008 στο Hall of Fame της πολιτείας της Λουιζιάνας. Τέσσερις από τους έξι γιους του έγιναν επίσης καταξιωμένοι μουσικοί της τζαζ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...