371
Η Νίκη Κεραμέως παρακολουθεί την πιλοτική εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Εχει παραδεχτεί ότι δεν αντικαθιστά το σχολείο | George Vitsaras / SOOC

Κεραμέως: Στο τραπέζι το σενάριο για κλειστά σχολεία τον Μάιο

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 09:35
Η Νίκη Κεραμέως παρακολουθεί την πιλοτική εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Εχει παραδεχτεί ότι δεν αντικαθιστά το σχολείο
|George Vitsaras / SOOC

Κεραμέως: Στο τραπέζι το σενάριο για κλειστά σχολεία τον Μάιο

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 09:35

Κλειστά σχολεία και τον Μάιο προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την Πέμπτη. Τυπικά τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν μετά τις «διακοπές» του Πάσχα, τη Δευτέρα 27 Απριλίου, και επίσης τυπικά η κυρία Κεραμέως επαναλαμβάνει ότι περιμένει τις συστάσεις των ειδικών επί του κορονοϊού, οι οποίες θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις για ενδεχόμενη παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Ομως, «σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», παραδέχτηκε η υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει στο διάγγελμά του στις 17 Μαρτίου (εδώ) ότι έχουμε ένα δύσκολο δίμηνο μπροστά μας, προσδιορίζοντας την εποχή επανεκκίνησης περί τις 17 Μαΐου, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πολλά θα κριθούν στις 10 Μαΐου (εδώ), με τα σχολεία να εκτιμάται ότι, αν όλα πάνε καλά, θα αρχίσουν να επαναλειτουργούν τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση, καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Διαβεβαίωσε και πάλι ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά και επανέλαβε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Ομως το πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, είπε η κυρία Κεραμέως. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί», προσέθεσε.

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου, για πάρα πολλούς λόγους», είπε η υπουργός Παιδείας συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

Για την απόφαση της Εκκλησίας να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και του Πάσχα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε ότι η Εκκλησία συστρατεύεται με την εθνική προσπάθεια και εκτιμά τον τρόπο χειρισμού της κρίσης από την κυβέρνηση.

«Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι η Εκκλησία συμμετέχει έμπρακτα στη μάχη καταπολέμησης του κορονοϊού», είπε η κυρία Κεραμέως.