142
Φωτογραφία από τις αφίξεις επαναπατρισθέντων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» | INTIMEnews

Υπ. Εξωτερικών: Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός 230 Ελλήνων από το Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2023, 10:02
Φωτογραφία από τις αφίξεις επαναπατρισθέντων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
|INTIMEnews

Υπ. Εξωτερικών: Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός 230 Ελλήνων από το Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2023, 10:02

Συνολικά 230 Ελληνες επέστρεψαν ασφαλείς από το Ισραήλ με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ με τις ίδιες πτήσεις διευκολύνθηκε η επιστροφή στις πατρίδες τους δεκάδων πολιτών ξένων χωρών. Στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας καταφθάνουν επίσης γυναικόπαιδα από το Ισραήλ που απομακρύνονται τις τελευταίες ημέρες από τη ζώνη του πυρός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ (δείτε το κάτω) πολλοί Ισραηλινοί επιθυμούν να εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα μας, με πρώτη προτίμηση τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, επέστρεψαν οι πρώτοι 90 έλληνες επισκέπτες και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, άλλοι 68. Τέλος, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, επέστρεψαν 72 έλληνες κάτοικοι Ισραήλ, οι οποίοι δήλωσαν επιθυμία για επαναπατρισμό.

Επιπλέον, όπως προαναφέρθηκε, με τις ίδιες πτήσεις διευκολύνθηκε και η επιστροφή πολιτών ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών. Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε η επιστροφή πολιτών της Αυστρίας, Γερμανίας και Ισραήλ, Αλβανίας, Βελγίου, Βόρειας Μακεδονίας, Βουλγαρίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας, Λετονίας, Ουκρανίας και του Παναμά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...