197
Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση της Κυριακής στο Βερολίνο | REUTERS/Christian Mang

Χιλιάδες Γερμανοί στους δρόμους για τους πρόσφυγες στη Μόρια

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2020, 21:28
Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση της Κυριακής στο Βερολίνο
|REUTERS/Christian Mang

Χιλιάδες Γερμανοί στους δρόμους για τους πρόσφυγες στη Μόρια

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2020, 21:28

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στο Βερολίνο και άλλες πόλεις της Γερμανίας, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση να υποδεχθεί αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο, μετά την καταστροφή του καταυλισμού στη Μόρια.

Στη διαδήλωση στο Βερολίνο συμμετείχε η θεία του Αϊλάν Κούρντι, του μικρού αγοριού από την Συρία που πνίγηκε στα τουρκικά παράλια του Αιγαίου, και έγινε το τραγικό σύμβολο της προσφυγικής κρίσης τού 2015.

«Αποφάσισα να μιλήσω και να εκφρασθώ στο όνομα εκείνων που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους… Εάν δεν μπορώ να σώσω τη δική μου οικογένεια, ας σώσουμε τους άλλους», δήλωσε η Τίμα Κούρντι, καλώντας τους πολίτες να γράψουν στους πολιτικούς αξιωματούχους και να τους ζητήσουν να κινητοποιηθούν. «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να τους γυρίσουμε την πλάτη», είπε

Η Σόνια Μπόμπρικ, ακτιβίστρια της οργάνωσης Seebruecke, διαβεβαίωσε από την πλευρά της ότι «υπάρχει αρκετός χώρος στη Γερμανία» για να υποδεχθεί περισσότερους από τους 1.500 πρόσφυγες από την Ελλάδα, τους οποίους το Βερολίνο δεσμεύθηκε να δεχθεί.

«Η Μόρια φλέγεται» γράφει ένα πλακάτ των διαδηλωτών (Reuters)

Σύμφωνα με την αστυνομία, 5.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στη διαδήλωση στο Βερολίνο.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Κολωνία, το Μόναχο και τη Λειψία.