166
Ο Πρωθυπουργός κατά την τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής | INTIMEnews

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ και Φον ντερ Λάιεν για τη νέα δομή στη Λέσβο

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 14:00
Ο Πρωθυπουργός κατά την τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής
|INTIMEnews

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ και Φον ντερ Λάιεν για τη νέα δομή στη Λέσβο

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 14:00

Για τη νέα δομή υποδοχής προσφύγων και μεταναστών που θα κατασκευαστεί στη Λέσβο με τη συνδρομή της Κομισιόν (περισσότερα εδώ), συζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τη γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν το πρωί της Παρασκευής.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ήταν οι τρόποι επιχειρησιακής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση στη νέα μόνιμη δομή που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μάλιστα, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε βίντεο από τη δομή που στήθηκε μέσα σε λίγες μέρες στο Καρά Τεπέ, αντιπαραβάλλοντάς την με την κατάσταση που παρέλαβε στη Μόρια.

Yπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επιβεβαίωσε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να συμβάλει στη χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός σύγχρονου προσφυγικού καταυλισμού στο νησί της Λέσβου, αλλά και να συμμετέχει στη συνδιαχείρισή του. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Κομισιόν αναλαμβάνει μια τέτοια υποχρέωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...