392
Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση | Reuters

Φίλια πυρά στον Τζόνσον για την πανδημία: «Πού είναι ο Μπόρις;»

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2020, 13:30
Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση
|Reuters

Φίλια πυρά στον Τζόνσον για την πανδημία: «Πού είναι ο Μπόρις;»

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2020, 13:30

«Που είσαι Μπόρις;»

Αυτό διερωτάται το Spectator, η «Βίβλος του συντηρητισμού» στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα περιοδικό που θεωρείται ως το πλέον φίλα προσκείμενο όχι μόνο στους Τόρις, αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αρθρογραφεί τακτικά σε αυτό.

Το άρθρο κάνει λόγο για έναν «ωσεί παρόντα και κουρασμένο Τζόνσον», ενώ χαρακτηρίζει την κυβέρνησή του ως «ευρισκόμενη σε τρικυμία».

Και δεν είναι μόνο το συντηρητικό περιοδικό που πνέει μένεα κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του Πρωθυπουργού του ίδιου.

Τα προβλήματα στη διαχείριση της πανδημίας και ιδίως οι νέες δυστοκίες στο πρόγραμμα διαγνωστικών τεστ, με πολλούς πολίτες πλέον να μην μπορούν να βρουν διαθέσιμα τεστ και την κυβέρνηση να παραδέχεται το πρόβλημα, προξενούν πλέον επικρίσεις και από άλλα φιλοκυβερνητικά έντυπα.

Λόγου χάρη, ο αρθρογράφος της Telegraph Άλιστερ Χιθ προειδοποιεί τον Τζόνσον ότι έχει έξι μήνες «να σώσει την πρωθυπουργία του» και να μην αποδειχθεί «αδύναμος και ανοργάνωτος».

 

Πυρ κατά βούληση μέχρι και από το Spectator κατά του Τζόνσον

Την ίδια ώρα, με συνέντευξή του στη σκανδαλοθηρική εφημερίδα Sun, ο βρετανός πρωθυπουργός τονίζει ότι «πρέπει να είμαστε σκληροί τώρα» ώστε «να ισοπεδωθεί η δεύτερη καμπούρα της καμήλας», αναφερόμενος στη νέα ανοδική στατιστική καμπύλη των κρουσμάτων κορονοϊού.

Απορρίπτονται τα σενάρια περί δεύτερου εθνικού lockdown

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η βρετανική κυβέρνηση, το Σάββατο, διέψευσε τον ισχυρισμό ότι εξετάζει ένα δεύτερο εθνικό lockdown λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο βρετανός πρώην αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – και έντονος επικριτής των χειρισμών της Κυβέρνησης Τζόνσον κατά την πανδημία – Άντονι Κοστέλο έγραψε στο Twitter πως ο αρχίατρος για την Αγγλία καθηγητής Κρις Γουίτι συστήνει ένα νέο εθνικό lockdown δύο εβδομάδων.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται ο Κοστέλο, η κυβέρνηση πιστεύει ότι η ανεπάρκεια των διαγνωστικών τεστ οδηγεί στην αύξηση των κρουσμάτων σε επίπεδο 38.000 την ημέρα.

Ο υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ δήλωσε ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί την επιστήμη και όχι την εικοτολογία ή την συνωμοσιολογία των ΜΜΕ.

«Δεν είναι κάτι που μου έχει αναφέρει ο Κρις [Γουίτι]. Και είναι κάτι που ο πρωθυπουργός δεν θέλει να δει», είπε αναφερόμενος στον ισχυρισμό Κοστέλο.

Ο Αργκαρ ξεκαθάρισε πάντως ότι «θέλει να σώσει τα Χριστούγεννα» και για αυτό οι πολίτες πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανόνες κατά της νόσου, όπως τον «κανόνα των έξι», δηλαδή την αποφυγή συναθροίσεων άνω των έξι ατόμων.

Προειδοποιεί ότι διαφορετικά θα αυξηθεί η θνησιμότητα λόγω του ιού.