222
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεξιά, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Αντριου ΜακΝτάουελ | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Χειραψίες» μόνο με τον αγκώνα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη… λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 11:41
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεξιά, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Αντριου ΜακΝτάουελ
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Χειραψίες» μόνο με τον αγκώνα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη… λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 11:41

Νέα κατάσταση με την επιδημία του κορονοϊού, νέα δεδομένα, ακόμη και για τον Πρωθυπουργό.

Την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Αντριου ΜακΝτάουελ.

Λόγω της κατάστασης, οι δύο άνδρες απέφυγαν τον χαιρετισμό διά χειραψίας και «χαιρετήθηκαν» χτυπώντας ο ένας τον αγκώνα και τη γροθιά του άλλου. Πιο εντυπωσιακό και –για να λέμε την αλήθεια– περισσότερο υγιεινό.

Οπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του Αντριου Μακ Ντάουελ με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, η ΕΤΕΠ θα χρηματοδοτήσει με 200 εκατομμύρια ευρώ την ελληνική οικονομία για τη στήριξη έργων υποδομών, λόγω των τελευταίων γεγονότων στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο.

Η οικονομική ενίσχυση θα κατευθυνθεί στους τομείς της υγείας, της καθαριότητας, της υδροδότησης και σε άλλες ζωτικής σημασίας υπηρεσίες. Επίσης, στα σχέδια της Τράπεζας είναι να επεκτείνει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης περιοχών που πλήττονται από την κρίση, το οποίο σήμερα χρηματοδοτεί επιχειρήσεις εκτός ΕΕ στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, δηλαδή, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία.

Θα υπάρχουν προγράμματα δανειοδότησης επιχειρήσεων, μέσω του πλαισίου που έχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, «έτσι ώστε μέσω των ελληνικών τραπεζών να δώσουμε μία ώθηση στις περιοχές των νησιών και του Εβρου που, τον τελευταίο καιρό, σηκώνουν ένα ιδιαίτερα αυξημένο βάρος», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...