232
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε εκδήλωση στην Πενσιλβάνια | REUTERS/Leah Millis

Ο Τραμπ φοβάται πλήγμα του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 10:49
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε εκδήλωση στην Πενσιλβάνια
|REUTERS/Leah Millis

Ο Τραμπ φοβάται πλήγμα του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 10:49

Την ανησυχία του για το ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να δεχτεί πλήγμα από την έξαρση του κορονοϊού, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο προέβλεψε ότι η πρόκληση αυτή θα αντιμετωπιστεί.

Υπερασπίστηκε ακόμη τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνησή του.

Ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε την Πέμπτη σε προεκλογική εκδήλωση που διοργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News στο Σκράντον της Πενσιλβάνια, η οποία θεωρείται μία από τις αμερικανικές Πολιτείες που τον βοήθησαν στην εκλογή το 2016.

Επικαλέστηκε τον σχετικά μικρό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ (είναι μερικές δεκάδες, ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί θάνατοι) σαν έναν ακόμη λόγο για αν μην υπάρχει πανικός στη χώρα.

Ακόμη πρόσθεσε ότι ο δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά, παρά τον ιό και παρά την αναταραχή στις αγορές εδώ και λίγες ημέρες. Βρήκε να πει μάλιστα, ανέφερε το Politico, ότι το ξέσπασμα ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να μείνουν και να επενδύσουν στις ΗΠΑ.

«Εχουμε σχέδια για κάθε ενδεχόμενο», είπε ακόμη όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση των ΗΠΑ στην επιδημία, αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι ανησυχίες του αμερικανού προέδρου είναι εύλογες και για πολιτικούς λόγους. Η οικονομία είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του κατά τα τρία έτη που κυβερνά τη χώρα.

Ο Τραμπ πιστώνεται με ανάπτυξη σε πολύ ικανοποιητικά ποσοστά, με συνεχή πτώση της ανεργίας, αλλά και με κινήσεις, όπως ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα, που έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό που τον ψήφισε το 2016 και προφανώς θα το ξανακάνει τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...