173
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενώ προσέρχεται στη σύνοδο | Υπουργείο Εξωτερικών

Δένδιας: Ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η Τουρκία ενορχήστρωσε τη μετακίνηση στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 10:23
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενώ προσέρχεται στη σύνοδο
|Υπουργείο Εξωτερικών

Δένδιας: Ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η Τουρκία ενορχήστρωσε τη μετακίνηση στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 10:23

Μήνυμα ότι η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του την Παρασκευή κατά την άφιξή του στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Eνωσης που συγκαλείται στο Ζάγκρεπ της Κροατίας.

«Θα συζητήσουμε σήμερα, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που εξελίσσεται στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία. Αντιμετωπίζουμε μία μαζική μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης», επισήμανε ο κ. Δένδιας.

Οπως πρόσθεσε, πρόκειται για «μετανάστες, οι οποίοι διαβιούν στην Τουρκία εδώ και χρόνια».

«Εχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η πληθυσμιακή αυτή μετακίνηση έχει δημιουργηθεί και ενορχηστρωθεί από την Τουρκία. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθεί η κατάσταση στα ευρωτουρκικά σύνορα, στον απόηχο της απόφασης της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της και να μεθοδεύσει μια μαζική παραβίαση των ευρωπαϊκών συνόρων με οργανωμένες μετακινήσεις ανθρώπων. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, θα συζητηθούν, συναφώς, οι εξελίξεις στη Συρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...