245
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χατζηδάκης: Μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ παριστάνουν τους φτωχούς

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2019, 11:36
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χατζηδάκης: Μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ παριστάνουν τους φτωχούς

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2019, 11:36

Eνα μεγάλο μέρος των οφειλών προς τη ΔΕΗ είναι από καταναλωτές υψηλού εισοδήματος, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, που πρόσθεσε ότι θα υπάρξει πίεση προς οφειλέτες που δηλώνουν φτωχοί χωρίς να είναι.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός είπε ότι «τα μισά λεφτά της ΔΕΗ (δηλαδή γύρω στα 800 εκατομμύρια ευρώ) τα χρωστάνε 60.000 άνθρωποι υψηλού εισοδήματος».

Πρόσθεσε ότι «προφανώς χρωστάνε και πολλοί φτωχοί άνθρωποι» για να διευκρινίσει ότι «κατεύθυνσή μας για αυτούς τους ανθρώπους είναι να μην υπάρχει πίεση. Ομως θα υπάρχει πίεση για αυτούς που παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι».

Αναφέρθηκε ακόμη στην περίπτωση του ανθρώπου που κατείχε βίλα 1.000 τετραγωνικών στην Κηφισιά, αλλά είχε ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και δεν πλήρωνε. Η οφειλή του είχε ξεπεράσει τις 23.000 ευρώ.

Ο υπουργός μίλησε για «διαμορφωμένη κουλτούρα μη πληρωμών» και διευκρίνισε ότι «η ΔΕΗ έχει προσλάβει ειδική εταιρεία που ασχολείται με το θέμα αυτό. Οι έλεγχοι αυτοί θα ενταθούν. Εχουν κρυφτεί στους πραγματικούς φτωχούς άνθρωποι που δεν είναι φτωχοί».

Σε ένα άλλο ζήτημα που αφορά την επιχείρηση, ο κ. Χατζηδάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ρευματοκλοπές, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Αυτό θα λυθεί με έξυπνους μετρητές, για τους οποίους θα διενεργηθεί διαγωνισμός.

Αναφορικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, προανήγγειλε αυξήσεις στο ποσό που εισπράττει η επιχείρηση, αλλά επανέλαβε ότι αυτή η αύξηση δεν θα επηρεάσει τους καταναλωτές, καθώς θα αντισταθμιστεί από την ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ όπως επίσης και με ένα ποσό από το πλεόνασμα του ΕΤΜΕΑΡ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...