226
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την Κυριακή στην ενημέρωση των 6 μ.μ. | ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου οι αναλυτικές οδηγίες για τα καταλύματα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 18:55
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την Κυριακή στην ενημέρωση των 6 μ.μ.
|ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου οι αναλυτικές οδηγίες για τα καταλύματα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 18:55

Τη στιγμή που κάποια ξενοδοχεία ανοίγουν 1η Ιουνίου και κάποια άλλα στις 15 του ίδιου μήνα, η ανάπτυξη του σχεδίου δράσης στα υγειονομικά πρωτόκολλα που εξέδωσε την Παρασκευή το υπουργείο Τουρισμού (εδώ), αφορά μόνο ξενοδοχεία με δυναμικότητα άνω των 50 δωματίων.

Μιλώντας την Κυριακή στην ενημέρωση των 6 μ.μ., ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι οδηγίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, οπότε με την πλήρη ανάπτυξη των τουριστικών καταλυμάτων θα είναι έτοιμες.

Διευκρινίζεται ότι η ανάπτυξη σχεδίου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος που περιλαμβάνεται στα υγειονομικά πρωτόκολλα του υπουργείου Τουρισμού, αφορά όλα τα καταλύματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι από αύριο, Δευτέρα, επιτρέπονται και οι μετακινήσεις προς τα νησιά.

Χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις το άνοιγμα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Την ίδια στιγμή ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι «αυτή η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», αναφέροντας ότι η εμπειρία από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική.

Οπως είπε, αύριο, Δευτέρα θα ανακοινωθεί αν ανοίγουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί.

Σημείωσε επίσης, ότι η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα λύκεια είναι θετική, δείχνοντας ουσιαστικά ότι αύριο θα ανακοινωθεί ότι ανοίγουν τον Ιούνιο και τα δημοτικά σχολεία.

Ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε επίσης και στο άνοιγμα της εστίασης αλλά και των δομών φιλοξενίας από τη Δευτέρα 25 Μαΐου και επέστησε την προσοχή των πολιτών με αφορμή το άνοιγμα των εστιατορίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...