226
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την Κυριακή στην ενημέρωση των 6 μ.μ. | ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου οι αναλυτικές οδηγίες για τα καταλύματα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 18:55
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την Κυριακή στην ενημέρωση των 6 μ.μ.
|ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου οι αναλυτικές οδηγίες για τα καταλύματα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 18:55

Τη στιγμή που κάποια ξενοδοχεία ανοίγουν 1η Ιουνίου και κάποια άλλα στις 15 του ίδιου μήνα, η ανάπτυξη του σχεδίου δράσης στα υγειονομικά πρωτόκολλα που εξέδωσε την Παρασκευή το υπουργείο Τουρισμού (εδώ), αφορά μόνο ξενοδοχεία με δυναμικότητα άνω των 50 δωματίων.

Μιλώντας την Κυριακή στην ενημέρωση των 6 μ.μ., ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι οδηγίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, οπότε με την πλήρη ανάπτυξη των τουριστικών καταλυμάτων θα είναι έτοιμες.

Διευκρινίζεται ότι η ανάπτυξη σχεδίου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος που περιλαμβάνεται στα υγειονομικά πρωτόκολλα του υπουργείου Τουρισμού, αφορά όλα τα καταλύματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι από αύριο, Δευτέρα, επιτρέπονται και οι μετακινήσεις προς τα νησιά.

Χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις το άνοιγμα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Την ίδια στιγμή ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι «αυτή η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», αναφέροντας ότι η εμπειρία από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική.

Οπως είπε, αύριο, Δευτέρα θα ανακοινωθεί αν ανοίγουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί.

Σημείωσε επίσης, ότι η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα λύκεια είναι θετική, δείχνοντας ουσιαστικά ότι αύριο θα ανακοινωθεί ότι ανοίγουν τον Ιούνιο και τα δημοτικά σχολεία.

Ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε επίσης και στο άνοιγμα της εστίασης αλλά και των δομών φιλοξενίας από τη Δευτέρα 25 Μαΐου και επέστησε την προσοχή των πολιτών με αφορμή το άνοιγμα των εστιατορίων.