234
O Nίκος Χαρδαλιάς απάντησε στις επικρίσεις για το αυστηρό ύφος των συστάσεων προς τους πολίτες | YouTube

Χαρδαλιάς: Κάνουμε πράξη την ηθική της ατομικής ευθύνης όση κριτική και αν δεχόμαστε

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 18:36
O Nίκος Χαρδαλιάς απάντησε στις επικρίσεις για το αυστηρό ύφος των συστάσεων προς τους πολίτες
|YouTube

Χαρδαλιάς: Κάνουμε πράξη την ηθική της ατομικής ευθύνης όση κριτική και αν δεχόμαστε

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 18:36

Τα λόγια του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, επανέλαβε κατά την τακτική ενημέρωση της Τετάρτης για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς», είπε αναφερόμενος σε «κάποιους λίγους που μιλούν για [υπερβολικά] αυστηρό ύφος» στις συστάσεις προς τους πολίτες, για να συμπληρώσει:

«Την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική και αν δεχθούμε».

Οπως θέλησε να διευκρινίσει ο κ. Χαρδαλιάς,  οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά μας είναι για τους λίγους που αδιαφορούν, που θέτουν με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες.

Για μία ακόμη φορά, ωστόσο, ξεκαθάρισε για τους «ελάχιστους σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτους που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας», ότι «δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους».

«Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν, προειδοποιούμε όμως αυτούς που δεν μας ακούν. Η προσπάθειά μας θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Μετράμε μέρες και εβδομάδες για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.  Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να εκφράσει  την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αναγνωρίζοντας τις θυσίες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, σεβόμενοι και τηρώντας τα μέτρα.

«Μαζί τους», είπε, «αγωνιζόμαστε καθημερινά».

Κατά τα άλλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τίθεται σε καραντίνα από σήμερα και για 14 ημέρες, η κοινότητα Φούστανη της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου στην Εδεσσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...