220
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του στην Εύβοια | ΣΚΑΪ

Χαρδαλιάς: Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το «112» για τις πλημμύρες στην Εύβοια

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2020, 14:11
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του στην Εύβοια
|ΣΚΑΪ

Χαρδαλιάς: Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το «112» για τις πλημμύρες στην Εύβοια

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2020, 14:11

Η ισχυρή βροχόπτωση στην Εύβοια προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων, ενώ άλλων δύο τα ίχνη αγνοούνται, επιβεβαίωσε την Κυριακή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που μετέβη επί τόπου και πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

Το νερό που έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή ήταν πολύ περισσότερο από αυτό που έπεσε στη Μάνδρα, είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι σώθηκαν δεκάδες συμπολίτες μας.

Στην περιοχή του ποταμού Λήλα «η εικόνα είναι πολύ πιο δύσκολη από τα υπόλοιπα σημεία» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση είναι πάνω από 300.

» Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας».

Τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία αλλά όλα έγιναν ξαφνικά. Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε».

Ο υφυπουργός ερωτήθηκε και για τον αριθμό εκτάκτου ανάγκης «112». Όπως εξήγησε: «αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών.

» Εχουμε 5 νεκρούς, τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112. Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...