235
O Χαλίφα Χαφτάρ το 2017 | REUTERS/Esam Omran Al-Fetori/File Photo

Χαφτάρ: Δεν θα δείξουμε κανένα έλεος στους Τούρκους – δεν το αξίζουν

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 11:33
O Χαλίφα Χαφτάρ το 2017
|REUTERS/Esam Omran Al-Fetori/File Photo

Χαφτάρ: Δεν θα δείξουμε κανένα έλεος στους Τούρκους – δεν το αξίζουν

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 11:33

Aπειλές κατά της Τουρκίας και προσωπικά κατά του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού που μάχεται κατά των δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης υπό τον Φαγέζ αλ Σαράζ.

Σε ομιλία του, ο Χαφτάρ κατηγόρησε τον τούρκο πρόεδρο ότι «έφτασε στη Λιβύη για να αναζητήσει την κληρονομιά των προγόνων του».

«Του λέμε ότι “έχουμε μετατρέψει την κληρονομιά των προγόνων σας σε σφαίρες”. Δεν θα υπάρξει έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις, επειδή δεν αξίζουν έλεος» προειδοποίησε.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ στη συνέχεια δήλωσε ότι «οι Λιβύοι δεν θα δεχθούν ποτέ να καταληφθούν από τους Τούρκους και να αποικιοποιηθούν ξανά».

«Οι Τούρκοι έμειναν στη Λιβύη για 300 χρόνια, και οι Λίβυοι δεν είδαν τίποτα άλλο παρά κακό» είπε ο στρατάρχης, αναφερόμενος στην εποχή που η χώρα του ήταν έδαφος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στην ομιλία του, ο Χαφτάρ αναφέρθηκε επίσης στους Σύρους που έχει στείλει η Άγκυρα στη Λιβύη μαζί με στρατιωτικό εξοπλισμό, χαρακτηρίζοντάς τους «μισθοφόρους που δεν έχουν οικογένειες ή πατρίδα».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο αριθμός των μαχητών που έστειλε η Τουρκία από τη Συρία στη Λιβύη έχει φτάσει πλέον τους 16.500, κάτι που βοήθησε την κυβέρνηση του Σαράζ να αποκρούσει τις επιθέσεις του Χαφτάρ στην Τρίπολη καθώς και να ανακαταλάβει κάποιες πόλεις από το LNA.

Από την άλλη, τουρκικά ΜΜΕ καταγγέλλουν ότι η Ρωσία αλλά και το Ισραήλ προμηθεύουν τον Χαφτάρ με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...