177
Η ολομέλεια της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Βουλή: 153 «ναι» στην εισδοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 22:22
Η ολομέλεια της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Βουλή: 153 «ναι» στην εισδοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 22:22

Εγκρίθηκε το Πρωτόκολλο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με 153 «ναι», 140 «όχι» και ένα «παρών» από τον Γρηγόρη Ψαριανό.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε, υπέρ του Πρωτοκόλλου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Έλενα Κουντουρά (με επιστολική ψήφο), Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης.

Από την κυβερνητική πλειοψηφία ο μόνος βουλευτής που έλειπε ήταν ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος όμως στην ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών είχε ψηφίσει αρνητικά.

Αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορία το προεδρείο της Ολομέλεια ανακοίνωσε την επιστολή παραίτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα. Η έδρα του πηγαίνει πλέον στον σημερινό υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Νωρίτερα βέβαια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είχε διαγράψει από την ΚΟ τον κ. Παπαχριστόπουλο, γεγονός που προκαλεί την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Με την κύρωση και του πρωτοκόλλου ένταξης της γειτονικής χώρα στο ΝΑΤΟ θα εφαρμοστεί πλήρως η Συμφωνία των Πρεσπών και στη γειτονική χώρα κάτι που σημαίνει ότι από αύριο Σάββατο επισήμως το νέο όνομα της είναι Βόρεια Μακεδονία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...