256
H Λίβερπουλ συνεχίζει να «μεγαλώνει» | Shutterstock

Πώς η Λίβερπουλ κατάφερε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ κερδών

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 18:47
H Λίβερπουλ συνεχίζει να «μεγαλώνει»
|Shutterstock

Πώς η Λίβερπουλ κατάφερε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ κερδών

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 18:47

Η Λίβερπουλ αυτήν τη στιγμή δίνει μία μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι την έχει φτάσει στη βαθμολογία όμως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να περάσει ξανά πρώτη αφού έχει παίξει έναν αγώνα λιγότερο.

Ενώ λοιπόν οι οπαδοί της Λίβερπουλ ζουν τη δική τους αγωνία για την κατάληξη του πρωταθλήματος, οι ιθύνοντες της ιστορικής αγγλικής ομάδας μπορούν να πανηγυρίζουν για έναν ακόμα λόγο.

Επειτα λοιπόν από μια χρονιά κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η «χρυσή» μεταγραφή Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα, οι άνθρωποι μπορούν να χαμογελούν κοιτώντας προς τα ταμεία τους. Ειδικότερα, παρά τη διάθεση 190 εκατομμυρίων λιρών για την ενίσχυση του ρόστερ, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ μένει τρομερά ικανοποιημένος από την κατεύθυνση που ακολουθεί και τα αποτελέσματα που προκύπτουν στο οικονομικό κομμάτι.

Τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα έφτασαν από τα 66 εκατ. σε 220 εκατ. λίρες, τα χρήματα από τις συμφωνίες στο διαφημιστικό κομμάτι ανήλθαν από τα 17 εκατ. στα 154 εκατ. και τα έσοδα από τις ημέρες των αγώνων έφτασαν από τα 7 εκατομμύρια λίρες στα 81 εκατομμύρια.

Επιπρόσθετα, στην έκθεση που παρουσίασε η Λίβερπουλ, γίνεται αναφορά για πωλήσεις ρεκόρ στις εμφανίσεις της ομάδας, αλλά και στις επετειακές φανέλες χωρίς να αναφέρει ποσά. Την ίδια ώρα τα social media της ομάδας παρουσίασαν αύξηση 14% ξεπερνώντας τους 60 εκατομμύρια followers.

Κάπως έτσι η Λίβερπουλ εμφανίζεται πρωταθλήτρια στα κέρδη, με τους Κόκκινους Διαβόλους να κλείνουν τη χρονιά με κέρδη 140 εκατ. ευρώ προ φόρων, επίδοση μάλιστα που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Αυτό σημαίνει ότι μετά τη φορολόγηση στα ταμεία της ομάδας θα μείνουν 120 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...