433
Η οδός Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή όπου εντοπίστηκε το κλεμμένο ΙΧ των τριών συλληφθέντων με τον βαρύ οπλισμό | φωτ. αρχείου

Βίντεο από τη σύλληψη του «τοξοβόλου» – ούζι και Καλάσνικοφ με τις σφαίρες στη θαλάμη στο ΙΧ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 12:35
Η οδός Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή όπου εντοπίστηκε το κλεμμένο ΙΧ των τριών συλληφθέντων με τον βαρύ οπλισμό
|φωτ. αρχείου

Βίντεο από τη σύλληψη του «τοξοβόλου» – ούζι και Καλάσνικοφ με τις σφαίρες στη θαλάμη στο ΙΧ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 12:35

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του Γιάννη Μιχαηλίδη, που είναι πιο γνωστός ως «ο τοξοβόλος του Συντάγματος», στην Αγία Παρασκευή.

Οπως ανακοινώθηκε, στην κατοχή του Μιχαηλίδη και των δύο γυναικών που συνελήφθησαν μαζί του στο κλεμμένο SUV, βρέθηκε βαρύς οπλισμός: Καλάσνικοφ, ούζι και πιστόλια.

Ολα τα όπλα ήταν με τις σφαίρες στη θαλάμη, έτοιμα δηλαδή προς χρήση, γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι πιθανότατα οι συλληφθέντες ετοίμαζαν κάποια ληστεία ή απλώς τα είχαν έτοιμα σε περίπτωση «συνάντησης» με περιπολία της ΕΛ.ΑΣ.

Μαζί με τον δραπέτη Μιχαηλίδη (είχε αποδράσει από τις φυλακές Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο, εδώ)  ήταν η 28χρονη συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου (είχαν συλληφθεί πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση στην Ηλιούπολη και τον Αγιο Δημήτριο).

Η 28χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μήνου από τη σύλληψή της και είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της δίκης της τον Ιούνιο του 2019.

Στο αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής επέβαινε και μία 26χρονη φίλη του Μιχαηλίδη.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνονται το κλεμμένο Toyota RAV στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, καθώς και τα δύο οχήματα της Αντιτρομοκρατικής που το ακολουθούσαν.

Ο Μιχαηλίδης είχε συλληφθεί το 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές. Και τις δύο φορές ωστόσο είχε αθωωθεί.

Ευρύτερα γνωστός έγινε τον Φεβρουάριο του 2011, όταν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το τόξο του και το έστρεψε εναντίον των ΜΑΤ, βγάζοντας ένα από τα βέλη που είχε στη φαρέτρα του (το σακίδιό του το οποίο είχε μετατρέψει αναλόγως).

Ο «τοξοβόλος» τελικά συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε στους αστυνομικούς και στη συνέχεια του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Μετά την παραπομπή του σε τακτικό ανακριτή, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στην απολογία του είχε ισχυριστεί ότι το τόξο του ήταν ψεύτικο και δεν μπορούσε να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν.

Στα τέλη του 2011 εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο ο νεαρός σχετιζόταν με την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Τον Φεβρουάριο του 2013, ήταν μεταξύ των (τεσσάρων) συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό.

Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι μαζί με τον Μαυρόπουλο ήταν οι πρωταγωνιστές της αιματηρής συμπλοκής στην Πεύκη τον Μάιο του 2011, όταν σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο είχαν ανοίξει πυρ κατά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., τραυματίζοντάς τους ελαφρά (αμφότεροι φορούσαν αλεξίσφαιρα).

Ο Μιχαηλίδης είχε καταφέρει τότε να διαφύγει, χρησιμοποιώντας το περιπολικό των αστυνομικών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...