355
Ο «τοξοβόλος» κατά τη διάρκεια διαδήλωσης το 2011 | Twitter

Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο «τοξοβόλος του Συντάγματος»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 07:44
Ο «τοξοβόλος» κατά τη διάρκεια διαδήλωσης το 2011
|Twitter

Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο «τοξοβόλος του Συντάγματος»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 07:44

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Πέμπτης η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, κατά την οποία συνελήφθησαν δύο γυναίκες και ένας άνδρας.

Πρόκειται για τον 32χρονο Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστό ως «τοξοβόλο του Συντάγματος», μια 28χρονη συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον Αγιο Δημήτριο, και μια 26χρονη, φίλη του 32χρονου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έγινε έρευνα σε σπίτι όπου διέμεναν ο 32χρονος και η φίλη του.

Οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκε βαρύς οπλισμός: ένα πολεμικό τυφέκιο Kαλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ) ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29/01/2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Μιχαηλίδης είχε συλληφθεί το 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές. Και τις δύο φορές, ωστόσο, είχε αθωωθεί.

Ευρύτερα γνωστός έγινε τον Φεβρουάριο του 2011, όταν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το τόξο του και το έστρεψε εναντίον των ΜΑΤ, βγάζοντας ένα από τα βέλη που είχε στη φαρέτρα του (το σακίδιό του το οποίο είχε μετατρέψει αναλόγως).

Είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης και εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του το 2015 για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Η 28χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη λόγω παρέλευσης του 18μήνου από τη σύλληψή της, με περιοριστικούς όρους, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της τον Ιούνιο του 2019.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε μεγάλη ποσότητα οπλισμού. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διευκρινιστούν οι δραστηριότητες των συλληφθέντων, καθώς και αν εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...