201
Η έδρα της ΕΥΠ | INTIMEnews

Βγήκε το Προεδρικό Διάταγμα για την αναγκαία αναδιάρθρωση της ΕΥΠ!

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2024, 17:12
Η έδρα της ΕΥΠ
|INTIMEnews

Βγήκε το Προεδρικό Διάταγμα για την αναγκαία αναδιάρθρωση της ΕΥΠ!

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2024, 17:12

Η αδήριτη ανάγκη αναδιάρθρωσης και μάλιστα εκ βάθρων, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών – με δεδομένο και τις πληροφορίες περί αυξανόμενης δράσης ρωσικών ή/και ρωσόφιλων στοιχείων την τρέχουσα, και όχι, μόνο περίοδο, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (τελευταίο «δείγμα» εδώ)- πέρασε επιτέλους σε κανονιστική μορφή, με τη δημοσίευση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 17/2024)  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το οποία τέθηκε σε ισχύ στις 4 Απριλίου.

Το ΠΔ προβλέπει σημαντικές οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές στην ΕΥΠ έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των συμβατικών και υβριδικών απειλών της σύγχρονης εποχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το Π.Δ. 17/2024 επέρχεται η πλήρης αναδιάρθρωση της ΕΥΠ στη βάση του ν. 5002/2022, με τον οποίο εκσυγχρονίστηκε το θεσμικό πλαίσιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τέθηκαν ιδιαίτερες θεσμικές εγγυήσεις, ενώ παράλληλα τέθηκαν και οι βάσεις για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας.

Οι αλλαγές στοχεύουν στη βελτίωση της επιχειρησιακής της ικανότητας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη νέων εσωτερικών δομών και την εισαγωγή καινοτόμων διαδικασιών, με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών στον τομέα της Εθνικής Ασφάλειας.

Οι κύριοι πυλώνες της νέας δομής μπορούν να συνοψιστούν στους εξής:

-Στην Ενίσχυση Επιχειρησιακών και Αναλυτικών Δυνατοτήτων

-Διοικητική Αναδιάρθρωση – Εκπαίδευση

-Λογοδοσία και εξωστρέφεια

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...