491
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει από τις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Βγήκε (ξανά) από τον Κορυδαλλό ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 08:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/02/2018, 10:20
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει από τις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Βγήκε (ξανά) από τον Κορυδαλλό ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 08:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/02/2018, 10:20

Στις 9.04 π.μ. ο Δημήτρης Κουφοντίνας διέβη την πύλη των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού στο πλαίσιο της νέας διήμερης άδειας που του χορηγήθηκε σύμφωνα με τη νομοθεσία. Ο αρχιεκτελεστής της 17Ν έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από διάφορους αλληλέγγυους, όπως είχε συμβεί και στην πρώτη του άδεια τον περασμένο Νοέμβριο –πάντως τα πράγματα ήταν πιο υποτονικά.

Ο Κουφοντίνας συνοδευόταν από τον γιο του Εκτορα, τη σύντροφό του Αγγελική Σωτηροπούλου και τη δικηγόρο του Γιάννα Κούρτοβικ. Θα μείνει στο σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

«Είναι στα πλαίσια μιας κανονικότητας. Κανονικότητα σημαίνει εφαρμογή του κανόνα. Τον κανόνα τον ορίζει ο νόμος. Εύχομαι στο μέλλον να το αντιληφθείτε και εσείς σαν μια κανονικότητα και δεν θα χρειάζεται να είσαστε εδώ, δεν θα έχουμε τη χαρά να σας βλέπουμε κάθε φορά και θα είστε και εσείς καλύτερα» δήλωσε η κυρία Κούρτοβικ προς τους δημοσιογράφους, προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξουν και στο μέλλον άδειες προς τον αμετανόητο τρομοκράτη που σκότωσε τόσους ανθρώπους. Μάλιστα είπε ότι ο κανονισμός προβλέπει μεγαλύτερης διάρκειας άδειες στο μέλλον.

Η κυρία Κούρτοβικ προχώρησε και σε μια σύσταση προς τα ΜΜΕ:

«Δεν χρειάζεται κάθε φορά που παίρνει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας να τον δικάζουν και να τον ξαναδικάζουν τα κανάλια. Τον δίκασαν. Και δεν χρειάζεται να του αυξάνετε την ποινή του».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξέρχεται από τις φυλακές Κορυδαλλού, με διήμερη άδεια , Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας που έχει καταδικαστεί σε 11φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του στη τρομοκρατική οργάνωση «17Ν», έλαβε για δεύτερη φορά 48ωρη άδεια, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έγινε δεκτός με αγκαλιές και χειροκροτήματα… (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

«Ο ίδιος νιώθει όπως κάθε κρατούμενος που βγαίνει από τη φυλακή» προσέθεσε η κυρία Κούρτοβικ.

«Ο νόμος λέει ότι οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν λόγο για τη συνέχεια της κράτησης» ενός καταδικασμένου, τόνισε η δικηγόρος του Κουφοντίνα, απευθυνόμενη προφανώς προς τις αντιδράσεις της οικογένειας Μπακογιάννη, που είδε ξανά τον εκτελεστή του αείμνηστου του Παύλου Μπακογιάννη να βγαίνει χαμογελαστός από τη φυλακή.

Αμεση ήταν η αντίδραση για την δεύτερη άδεια που έλαβε ο Κουφοντίνας από τη φυλακή από την βρετανίδα πρεσβευτή στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ.

Την ώρα που έβγαινε από τις φυλακές Κορυδαλλού, η Κέιτ Σμιθ έγραψε στον λογαριασμό στο Twitter: «Είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς έναν αμετανόητο κατάδικο τρομοκράτη να ξαναβγαίνει έτσι από τη φυλακή. Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη όμως για μια ακόμη φορά, η μνήμη των θυμάτων τρομοκρατίας και τα συναισθήματα των οικογενειών τους προσβάλλονται βάναυσα». Ενα από τα θύματα του λεγόμενου «φαρμακοχέρη» της 17Ν ήταν ο στρατιωτικός ακόλουθος της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα Στίβεν Σόντερς.

Το «παρών» κατά τη νέα έξοδο του Κουφοντίνα από τη φυλακή έδωσαν και μέλη του Ρουβίκωνα. Αλλωστε από την Πέμπτη γνωστό μέλος του Ρουβίκωνα είχε απευθύνει κάλεσμα μέσω Facebook προκειμένου να υπάρξει θερμή υποδοχή στις φυλακές Κορυδαλλού στον Κουφοντίνα, τον οποίο χαρακτήριζε μάλιστα «πρότυπο αγωνιστή»!

«Αύριο το πρωί στις 9 υποδεχόμαστε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τον αγωνιστή ΠΡΟΤΥΠΟ Δημήτρη Κουφοντίνα», έγραψε χαρακτηριστικά…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...