386
Εικόνα από το βίντεο που δείχνει τον Ζβονιμίρ Στέβιτς να παρακολουθεί πορνό στο κινητό του μέσα στη Βουλή | Twitter

Βελιγράδι: Σέρβος βουλευτής πιάστηκε «στα πράσα» να παρακολουθεί πορνό στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 11:07
Εικόνα από το βίντεο που δείχνει τον Ζβονιμίρ Στέβιτς να παρακολουθεί πορνό στο κινητό του μέσα στη Βουλή
|Twitter

Βελιγράδι: Σέρβος βουλευτής πιάστηκε «στα πράσα» να παρακολουθεί πορνό στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 11:07

Τον Νιλ Πάρις, πρώην βουλευτή των Τόρις, που υποχρεώθηκε σε παραίτηση όταν «συνελήφθη επ’αυτοφώρω» να παρακολουθεί πορνό στη Βουλή των Κοινοτήτων, φαίνεται πως… ζήλεψε σέρβος ομόλογός του.

Ο 65χρονος Ζβονιμίρ Στέβιτς, βετεράνος βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, κόμμα μειοψηφίας στον κυβερνητικό συνασπισμό, φάνηκε σε βίντεο να παρακολουθεί, για περισσότερο από ένα λεπτό, πορνό στο κινητό του κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους κοινοβουλευτικής συνεδρίασης την περασμένη εβδομάδα, όπως μετέδωσε η σερβική κρατική τηλεόραση.

Το βίντεο έγινε viral μετά τη δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο βουλευτής υποχρεώθηκε να παραιτηθεί μετά από ομοβροντία πυρών εναντίον του.

Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια έντονων συζητήσεων στη Βουλή για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Βελιγραδίου και του Κοσόβου, της πρώην νότιας επαρχίας της Σερβίας.

Παρά το γεγονός ότι ο Στέβιτς κατάγεται ο ίδιος από το Κόσοβο, είχε διατελέσει υφυπουργός για την περιοχή που κήρυξε την ανεξαρτησία της το 2008, καθώς και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Σερβίας για το Κόσοβο, δεν έδειξε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη συζήτηση…

Το περιστατικό προκάλεσε τις έντονες επικρίσεις του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) ενώ το ίδιο το κόμμα του βουλευτή ζήτησε την παραίτησή του.

«Πρόκειται για σκάνδαλο, για καταστροφή. Ζβόνκο, πρέπει να παραιτηθείς. Δεν γίνεται να παραμείνεις βουλευτής γιατί δεν μπορείς να το διαχειριστείς», του είπε ο Ιβιτσα Ντάτσιτς, υπουργός Εξωτερικών της Σερβία και αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος. «Οπου και αν εμφανιστείς, ό,τι και αν πεις, θα είσαι πάντα ο βουλευτής με το πορνό».

Ο Στέβιτς απάντησε: «Είμαι στρατιώτης του κόμματος, θα κάνω ό,τι μου ζητήσεις» και παραιτήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, σημειώθηκαν ταραχές όταν βουλευτές της εθνικιστικής αντιπολίτευσης σηκώθηκαν για να υψώσουν πανό καταγγέλλοντας «προδοσία» προτού απωθηθούν από μέλη του SNS.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης κρατούν πλακάτ εναντίον του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη συνεδρίαση για το Κόσοβο – REUTERS/Zorana Jevtic

Η Σερβία και το Κόσοβο δέχονται έντονες πιέσεις από τη Δύση προκειμένου να συνάψουν συμφωνία ώστε να κατευναστούν οι τεταμένες σχέσεις τους καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η Σερβία συνεχίζει να αρνείται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, η οποία ανακηρύχθηκε από τo αλβανικό στοιχείο που πλειοψηφεί εκεί το 2008. Έχοντας την υποστήριξη της Ρωσίας και της Κίνας, η Σερβία εμποδίζει την Πρίστινα να γίνει μέλος σε μια σειρά διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...