301
Ο Τζεφ Μπέζος έχει κάθε λόγο να χαμογελάει | Reuters

Τζεφ Μπέζος: Πλουσιότερος κατά 22 δισ. ευρώ εν μέσω πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 22:18
Ο Τζεφ Μπέζος έχει κάθε λόγο να χαμογελάει
|Reuters

Τζεφ Μπέζος: Πλουσιότερος κατά 22 δισ. ευρώ εν μέσω πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 22:18

Τι και αν η πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας απειλούν με ύφεση τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη;

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος βλέπει τα κέρδη του να αυξάνονται με ιλλιγιώδεις ρυθμούς.

Μετά την αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών εξαιτίας των περιορισμών στην κυκλοφορία η Amazon αύξησε την αξία της στο 1,1 τρισ. δολάρια και σήμερα, Τρίτη η μετοχή της χτύπησε ρεκόρ στα 2,283.32 δολάρια.

Με αυτή την ραγδαία αύξηση της μετοχής ο Μπέζος, που έχει στην ιδιοκτησία του 11,2% των μετοχών της Amazon, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 6,4 δισ. δολάρια μόνο στα συνολικά 138 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Από τον περασμένο Ιανουάριο η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 24 δισ. δολάρια (κάτι λιγότερο από 22 δισ. ευρώ).

Οι παραγγελίες στην Amazon έχουν αυξηθεί κατά 20% από τους καταναλωτές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Μέχρι το τέλος του έτους οι προβλέψεις για την αξία της Amazon είναι εξαιρετικά θετικές καθώς ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου εκμεταλλεύεται αυτή την αύξηση στις διαδικτυακές παραγγελίες.

Γι’ αυτό και την Δευτέρα η Amazon ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει επιπλέον 75.000 υπαλλήλους για τις αποθήκες της, οδηγούς για τα φορτηγά της και άλλες θέσεις.

Η πανδημία, όμως, έχει προκαλέσει αρκετή αρνητική δημοσιότητα για την Amazon, καθώς ο κολοσσός κατηγορείται ότι δεν τηρεί τα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων του.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, πιστεύεται ότι τουλάχιστον σε 74 εγκαταστάσεις της Amazon υπάλληλοι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων ειδικά στις αποθήκες αυξάνεται και υπολογίζεται από τα διεθνή ΜΜΕ σε 153 κρούσματα σε αποθήκες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαμαρτυρίες, απεργίες και στάσεις εργασίας έχουν πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Amazon σε Ντιτρόιντ, Σικάγο, Σακραμέντο αλλά και σε Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία και Γαλλία, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Η εταιρεία με την σειρά της αρνείται κατηγορηματικά ότι δεν λαμβάνει τα δέοντα μέτρα προστασίας για τους υπαλλήλους της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...