293
|

Χατζηδάκης: «Πράσινο» φως για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 17:37

Χατζηδάκης: «Πράσινο» φως για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 17:37

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την υλοποίηση ενός από τα σπουδαιότερα έργα, στα οποία είχε αναφερθεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης -την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η Διεθνής Εκθεση (ΔΕΘ)- ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίασή του τη Μ. Τετάρτη, το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού (ΣΜΣ) του υπουργείου ενέκρινε ομόφωνα :

1. Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικής εκτάσεως 176.087,65 τμ, καθώς και τη

2. Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) αυτού.

Με την ομόφωνη απόφαση καθορίστηκαν οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και οι κατευθύνσεις και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

«Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουμε μια ομάδα προσανατολισμένη στο έργο και το αποτέλεσμα» και «μετά από 8 μήνες κάνουμε πράξη από την πλευρά μας τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ. Με την ίδια αντίληψη θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα η προσπάθεια όλων των συναρμόδιων φορέων, ώστε το σχέδιο να γίνει πράξη», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΣΜΣ,  τόνισε πως έπειτα από οκτώ μήνες σκληρές δουλειάς, έγινε ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση ενός από τα σπουδαία έργα, στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Οπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «η ομόφωνη απόφαση του ΣΜΣ έγκρισης του ΕΧΣ ανοίγει το δρόμο για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης  που θα βασίζεται στο τρίπτυχο εκσυγχρονισμός της έκθεσης, αναβάθμιση των εκθεσιακών υποδομών, πράσινο».

Ο υφυπουργός ΠΕΝ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΘ κ. Τζήκα, όπως και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα για την εποικοδομητική συνεργασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...