234
Ο τυφώνας «Ντόριαν» όπως τον κατέγραψε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός την Κυριακή | NASA/Handout via REUTERS

Τυφώνας-τέρας διέλυσε τις Μπαχάμες και απειλεί τη Φλόριντα

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 08:15
Ο τυφώνας «Ντόριαν» όπως τον κατέγραψε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός την Κυριακή
| NASA/Handout via REUTERS

Τυφώνας-τέρας διέλυσε τις Μπαχάμες και απειλεί τη Φλόριντα

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 08:15

Στη σκέψη των περισσότερων το όνομα Μπαχάμες είναι ταυτισμένο με έναν επί Γης παράδεισο. Τα τελευταία 24ωρα όμως πρόκειται για μια κόλαση.

Αυτό το υπέροχο σύμπλεγμα των εκατοντάδων νησιών στα νοτιοανατολικά της Φλόριντα πλήττεται από τον τρομακτικό τυφώνα «Ντόριαν», ο οποίος αναβαθμίστηκε σε κατηγορίας 5 και με ανέμους ταχύτητας ως και 280 χλμ./ω χαρακτηρίστηκε ως «ο πιο σφοδρός τυφώνας της σύγχρονης ιστορίας της περιοχής», όπως δήλωσε από το Μαϊάμι των ΗΠΑ, ο διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου για τους Τυφώνες (NHC), Κεν Γκράχαμ.

Ο Χιούμπερτ Μίνις, πρωθυπουργός του συμπλέγματος, κάλεσε τον πληθυσμό να σπεύσει στα καταφύγια το συντομότερο δυνατόν.

«Αντιμετωπίζουμε έναν τυφώνα που δεν έχουμε ξαναδεί στις Μπαχάμες. Σας παρακαλώ να προσευχηθείτε για εμάς» έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας το γεγονός ότι στην Γκραν Μπαχάμα το Σάββατο είχαν απομείνει μόλις 26 τουρίστες –όλοι οι υπόλοιποι είχαν εγκαταλείψει το νησί, μέχρι που έκλεισε το αεροδρόμιο. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για «τυφώνα-τέρας». Κύματα επτά μέτρων χτυπούν τις ακτές.

Αφού ολοκληρώσει το πέρασμά του από τις Μπαχάμες, ο «Ντόριαν» αναμένεται να κινηθεί προς τις ηπειρωτικές ΗΠΑ πλήττοντας τη Φλόριντα, την Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα. Από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε έκκληση για επιφυλακή απέναντι σε έναν «πολύ, πολύ ισχυρό» τυφώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...