223
Πρώτο θύμα ήταν αστυνομικός που σταμάτησε τον δράστη | cnn.com

Τέξας: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από ένοπλο που πυροβολούσε αδιακρίτως

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2019, 12:36
Πρώτο θύμα ήταν αστυνομικός που σταμάτησε τον δράστη
|cnn.com

Τέξας: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από ένοπλο που πυροβολούσε αδιακρίτως

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2019, 12:36

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 21 τραυματίστηκαν από πυρά στα τυφλά στις πόλεις Μίντλαντ και Οντέσα στο δυτικό Τέξας το Σάββατο.

Ο δράστης ήταν λευκός άνδρας, περίπου 35 ετών.

Η αστυνομία ανέφερε μέσω Facebook ότι ο δράστης έπεσε νεκρός στον χώρο στάθμευσης ενός κινηματογράφου multiplex στην Οντέσα και ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος ένοπλος που να συνεχίζει να επιτίθεται σε πολίτες. «Ολες οι υπηρεσίες διενεργούν έρευνα για πιθανούς υπόπτους», ανέφερε, καθώς νωρίτερα είχε γίνει λόγος για δύο οπλοφόρους.

Πρώτος χτυπήθηκε ένας αστυνομικός από τις σφαίρες του δράστη, ενώ στη συνέχεια ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί πεζούς και οδηγούς. Κατάφερε μάλιστα να σταματήσει και να κλέψει ένα φορτηγό ταχυδρομικής υπηρεσίας στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της γειτονικής πόλης Μίντλαντ, που ερωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, τρεις αστυνομικοί είναι ανάμεσα στους τραυματίες.

«Ελπίζουμε ότι ήταν μόνο ένας ένοπλος και τον περιορίσαμε», είπε ο δήμαρχος Τζέρι Μοράλες, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Διαβεβαίωσε πως δεν γνωρίζει τίποτε για τον ένοπλο ή τα κίνητρά του.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως ενημερώθηκε για το επεισόδιο στο Τέξας. «Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό Δικαιοσύνης [Ουίλιαμ] Μπαρ για τα πυρά στο Τέξας», ανέφερε μέσω Twitter, διαβεβαιώνοντας ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και το FBI έχουν κινητοποιηθεί «πλήρως».

Μόλις πριν από ένα μήνα 22 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από τα πυρά ενόπλου στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...