240
O πρόεδρος της Τουρκίας ενώ κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την προσευχή της Παρασκευής | Twitter AKP

Τώρα ο Ερντογάν δηλώνει θετικός να συναντηθεί με Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 14:07
O πρόεδρος της Τουρκίας ενώ κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την προσευχή της Παρασκευής
|Twitter AKP

Τώρα ο Ερντογάν δηλώνει θετικός να συναντηθεί με Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 14:07

Ηταν Μάρτιος του 2020 όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκνευρισμένος –και ξαφνιασμένος– από την αποτυχία της πολιορκίας των ελληνικών συνόρων στον Εβρο με «όχημα» τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, έλεγε σε αυστηρό ύφος ότι δεν ήθελε να βρεθεί όχι μόνο στο τραπέζι των συνομιλιών, αλλά ούτε καν στον ίδιο χώρο ή την ίδια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο χρόνος κύλησε, όλες οι επόμενες προκλήσεις των Τούρκων σε στεριά, αέρα και θάλασσα έπεσαν στο κενό, χάρη στην ετοιμότητα και άμεση αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Τραμπ έχασε τις εκλογές, οι αμερικανικές κυρώσεις για τους S-400 ήρθαν (και πόνεσαν) από το Κογκρέσο και τώρα, μόλις λίγες ημέρες μετά την πρόσκληση Τσαβούσογλου για την επανέναρξη των «παγωμένων», από το 2016, διερευνητικών επαφών, ο τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται πρόθυμος να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής, ο Ερντογάν υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «σε όλες τις συνομιλίες που είχαμε [με τους Ευρωπαίους] κρατήσαμε πάντα θετική προσέγγιση στο θέμα της συνάντησής μας με τον κύριο Μητσοτάκη, με την Ελλάδα».

«Εχουν γίνει συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών μας. Είπαμε ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές και οι αντιπροσωπείες μας μπορούν να συναντηθούν. Είπαμε, επίσης, πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον κύριο Πρωθυπουργό, πως μπορούμε να κάνουμε τέτοια βήματα. Οι εξελίξεις είναι προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν και ο εκνευρισμός του περασμένου Μαρτίου φαίνεται πια να ανήκει στο παρελθόν, αφού τα δεδομένα άλλαξαν και η κατάσταση έχει δυσκολέψει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...