232
Ο Πρωθυπουργός σε μία στιγμή της ομιλίας του | INTIMEnews

Τσίπρας σε νέους στον «Δημόκριτο»: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ανακόψει το brain drain αλλά…

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2019, 13:49
Ο Πρωθυπουργός σε μία στιγμή της ομιλίας του
|INTIMEnews

Τσίπρας σε νέους στον «Δημόκριτο»: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ανακόψει το brain drain αλλά…

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2019, 13:49

«Από το brain drain στο brain gain» ήταν ο ευφάνταστος τίτλος της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με νέους ερευνητές και επιστήμονες στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», όπου ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να αναστρέψει για μία ακόμη φορά την πραγματικότητα και να αναδείξει τις προσπάθειες που -όπως είπε- έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπει φρένο στη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό!

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να πείσει το ακροατήριό του ο κ. Τσίπρας, κατάφερε αυτά τα τέσσερα χρόνια να αυξήσει σε ποσοστό και σε απόλυτους αριθμούς τα κονδύλια που διατίθενται για την έρευνα και έκανε προσπάθειες για να αντιστρέψει το brain drain, αλλά όπως παραδέχθηκε, ολοκληρώνοντας το αφήγημά του, μένουν ακόμα πολλά να γίνουν…

Για  την αντιμετώπιση του brain drain, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός χρειάζονται πολιτική βούληση και κονδύλια και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -επέμεινε- έκανε πολλά σε αυτόν τον τομέα, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η επιλογή των νέων να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις στο εξωτερικό, καθώς όπως υποστήριξε μέσα σε ένα ακόμα συννεφάκι αισιοδοξίας -αν όχι αφέλειας- μπορούν μετά να γυρίσουν στην Ελλάδα και να συμβάλουν στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας!

Στο άκουσμα της φράσης του Πρωθυπουργού μειδιάματα στα πρόσωπα όσων τον παρακολουθούσαν δεν έγιναν (ευτυχώς) αντιληπτά. Κάποιοι πάντως έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να συγκρατηθούν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...